• Daar gaan we weer, het is weer zaterdag en google wordt weer aangeslingerd voor een routebeschrijving richting de Duitse grens. Zwartemeerse Boys VR1 staat op het programma.
    Eenmaal aangekomen in de kleedkamers blijken de lichten te werken met een timer van 10 minuten, en vraagt ons Yvon zich af of er eigenlijk water of modder uit de douches komt. Zelf dachten we aan iets anders bij het zien van de kleedkamers maar we zijn dicht bij de Duitse grens dus dit wordt doodgezwegen. Tijd voor de warming up. Hilde vind al die buxushaagjes die langs de kant staan erg mooi en rustgevend, maar onze bomenknuffelaar Marije Meesters (ja de dochter van…) verteld ons al snel dat we te maken hebben met een prunus lusitanica oftewel de Portugese laurier. Nou dat hadden we niet willen missen hoor. Ook zien we hier goed dat de aard rond is en kan de bal haast niet stil liggen op de middenstip want dan rolt deze naar de zijkanten, klein puntje om rekening mee te houden dus.

Sanne ziet een vogel op het muntje en kiest daar uiteraard voor. Weer heeft ze geluk en wint ze! 14:00: We starten vandaag met de enige echte Sari Broek op doel want Alyde had een beetje werkvertraging. De wedstrijd gaat van start en we merken direct dat dit fysiek een lastige pot kan worden. De een na de ander valt omver en ligt als een zeehond te spartelen op de grond. Ik noem verder geen namen maar Hilde en Hennie lagen wel heel vaak. Na 10 minuten komt een geblesseerde speelster van de tegenstander met 2 cornervlaggen aangelopen. Ach 4 is ook niet nodig, zo kunnen we het ook wel zien. De eerste helft gaat het heen en weer, beide partijen zijn fysiek aanwezig en de enige die je de pis niet lauw maakt is Sari. Zij neemt alle tijd om de bal uit de Portugese laurier te halen en nog even stiekem te kijken bij de wedstrijd op het andere veld. 14:22: Eline SCOORT! Door de enorme vreugde en ontlading staat er geen beschrijving bij maar ik heb Raufie nog nooit zo hoog zien springen, dat is ook wat waard. Yes! 1-0! 14:26 Het fysieke gedeelte gaat door en Jitske besluit om de tegenstander (nadat de bal al 50 meter verder is) even maximaal de zijlijn over te beuken met een flinke schouder/knie beuk. De scheidsrechter besluit daarop dat Jitske zichzelf ook even 10 minuten over de zijlijn mag gaan werken en trekt een gele kaart. De reactie van de tegenstander wordt op een ander geuit en Alice wordt van achter flink getackelt, ze komt raar terecht en assistent trainer Marjan en fysio Laura sprinten er heen. Direct duidelijk dat er een wissel aan komt want de rugge van Alice kan ‘t niet aan. Marijke staat te springen en sprint het veld in. Dan Laura weer, ze mag beginnen met warm lopen en ze besluit rondjes om de dug-out te gaan rennen tot grote irritatie van de mensen op de bank. Dit keer duurt het niet lang voor ze uitvliegt en ze geeft direct een mooie voorzet op Eline, die schiet op doel maar helaas net in de handen van de keeper. Rust, tijd voor een bakkie ranja. Of is het pure siroop? Goed voor de suiker in ieder geval. 

Alyde maakt haar intrede maar moet nog eventjes snel plassen, ze besluit dit in de Portugese laurier te doen en Jitske ondersteund haar mentaal. Wat een teamgevoel! De 2e helft begint best goed, Hennie schiet een hoge bal op doel maar de keeper pakt m. Zwartemeerse boys schakelen snel om en breken door, maar wij zijn niet bang want Alyde is er bij. Prachtige redding. Dan wordt Gorilla Hennie onderuitgehaald en besluit de scheidsrechter maar eens lief te vragen om een vrije bal, misschien dat dat werkt. En ja hoor, mam krijgt het voor elkaar. De bal wordt aangeraakt maar we hebben zelf niet door dat hiermee de vrije bal is genomen. Zwartemeer let iets beter op en 2 spitsen gaan er met de bal vandoor. Grote verbijstering bij de achterhoede maar de bal gaat naast. Eigenlijk lacht iedereen omdat het best knullig was, maar Raufie lachtte als een boer met kiespijn en kneep m aardig. Sari staat in de spits en we weten nou niet persee of dat met een fysieke wedstrijd een goed idee is, dit blijkt want na 10 minuten krijgt ze van de scheidsrechter al de laatste waarschuwing. Meid hou je mondje toch eens dicht. De wedstrijd is erg spannend en Zwartemeerse boys aast op een doelpunt. 15:32 Het lukt ze, er wordt gescoort. 1-1. Grote teleurstelling langs de kant dus wederom geen beschrijving. Jenita schiet nog een bal op de paal, en Marieke met een mooie vrije trap probeert het ook nog een keer. Marijke krijgt nog een grote kans maar het mag niet baten. Zwartemeerse boys schieten nog een keer van afstand maar ook daar lukt het (gelukkig) niet. Dan het eindsignaal. Verdiende eindstand voor beide teams. Het was een zwaarbevochten wedstrijd maar dat maakt het spannend!

Uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat we de aanmoedigingen van Heren 6 wel hebben gemist, ze waren net dit laatste stukje motivatie wat we misten. Maar dit hebben ze goed gemaakt door ons uit te nodigen voor het teamfeest op 26 oktober. Wij spelen deze dag om half 1 een thuiswedstrijd dus jullie zijn van harte uitgenodigd voor aanmoediging. Na jullie uitwedstrijd verzamelen we ons met z’n allen bij het station en maken we er een leuke avond van. Super!