• Van 25 september t/m 3 oktober is het de landelijke week van de scheidsrechter. Een week om de scheidsrechter in het zonnetje te zetten en te bedanken. Hiermee spreek je je waardering uit dat we hem of haar nodig hebben voor een goed verloop van een wedstrijd. 

    We zijn geen Bjorn Kuipers, Bas Nijhuis of een Danny Makkelie. We hebben geen VAR. Daarnaast zijn we niet te zien in volle stadions in binnen en buitenland. Ook hebben we geen tientallen herhalingen op TV.  Soms moeten we hierna nog een wedstrijd voetballen bij ons eigen team. Maar toch proberen we een wedstrijd tot een goed einde te brengen. Daarbij zijn er o.a. spelers, trainers, leiders, ouders en vele vrijwilligers bij nodig.
    Één van de vrijwilligers is de scheidsrechter. Hij of zij is iemand die belangeloos en neutraal een wedstrijd probeert te begeleiden. Bij de opleiding zeggen ze te managen. Elke week is het weer een probleem om op elke wedstrijd een scheidsrechter te vinden. Ook bij de SV Gramsbergen. Aan de zijlijn staan is heel makkelijk, van ver iets te roepen. Jullie hebben het geluk dat het spel gewoon verder gaat. Wij mogen/moeten handelen en hopen dat het spel en plezier erin blijft. Meestal gaat dat goed, soms wat minder. We hebben echter het geluk dat we lekker midden op het veld staan en denken dat we hiermee het mooiste en beste zicht op het spel hebben.  

    Daarom een oproep. Als je denkt dat je mee wilt werken aan het prachtige spel wat voetbal heet, meld je eens aan als scheidsrechter. Je kunt natuurlijk ook eerst eens gaan praten met een scheidsrechter.
    Bij de SV Gramsbergen is Nick Reefman de scheidsrechter coördinator en die kan je ook meer vertellen. Wij scheidsrechters zitten met smart te wachten op nieuwe aanmeldingen.