• En dan gaat de wekker en weet je, HHC staat op het programma.. Waarom is het toch altijd lastig om daartegen te voetballen? Voorafgaand onder het genot van een lekker kopje koffie wordt de scheidsrechter even besproken. Onze trainer Raufie luidt als volgt: ‘Die scheids, dat is toch de man van….?’ Nou Raufie, de man van wie? ‘Ja van onze Hennie’. Nee Rauf, ze hebben inderdaad dezelfde achternaam maar ze zijn zeker niet getrouwd, en in totale verwarring loopt de trainer naar veld 4 om dit nieuws te verwerken.

    Dan de wedstrijd, de tocht naar veld 4 was al een flinke warming-up dus we konden beginnen. Sanne wint de tos want het Gramsbergen logo viel naar boven en HHC trapt af. Direct allemaal een flinke druk naar voren, we veroveren de bal en Marije schiet op het doel. OEH… net naast! De keeper schiet uit en we veroveren de bal opnieuw, dit keer Marijke, ze schiet, GOAL! Na 2 minuten staat het al 1-0. Aftrap HHC. Direct doorzetten nu, weer de druk naar voren, een mooie bal op Marijke, ze besluit van een afstand nog maar eens te schieten en ja hoor! Ook deze zit erin. 2-0. Dit beloofd een fijne middag te worden. Maar helaas na deze snelle goals zakken we een beetje in, een paar slippertjes op eigen helft maar HHC wordt nog niet heel gevaarlijk. Marije neemt nog een mooie vrije trap die Jenita in de handen van de keepster kopt. HHC krijgt een mooie kans maar wij zijn niet bang want Alyde is er bij. Klem vast. Dan, de 15e minuut. De bal is ver te zoeken dus Raufie komt in actie en schiet een nieuwe bal het veld in. GEWELDIG!! Het spel gaat verder en Gramsbergen krijgt nog een aantal kansen maar het mocht niet baten. Rauf spoort de wissels aan om de ver te zoeken bal te gaan halen maar helaas was de vader van Jitske (hij wil niet genoemd worden) ons nét voor.. Balen. Dan de 20e minuut, Jenita heeft voor de eerste keer dorst (of lichte blessure maar denk dorst) dus moet ook assistent trainer Marjan in actie komen door met de waterzak het veld in te rennen. Als ze is bijgetankt kan ze de vrije trap direct nemen, deze gaat in 1x op het doel maar gaat helaas net naast. In tussen krijgt HHC ook nog een aantal kansen maar wij zijn niet bang want Alyde is er bij. Ik citeer: Jen rent, Jen rent alweer, wow, Jen blijft rennen. Nou Jen, die loopacties worden beloond want daar is Alice met een prachtige bal en Jenita (in haar loopactie) scoort! YES 3-0. Het spel is nogsteeds een beetje rommelig maarja, we staan 3-0 voor. Alyde geeft intussen aan dat Marije ergens anders moet gaan lopen want ze staat steeds bovenop Sanne.. lijkt me niet heel fijn maar goed. Marije geeft zonder uitleg aan dat ze het snapt en doet er direct iets mee, goed bezig Marij! Dan komt Hennie nog met een mooie actie maar de bal gaat helaas net in het zijnet. Ook Alice loopt nog een keer door op de keeper maar deze gaat net naast. Marieke heeft ook nog een aantal mooie kansen gehad maar haar tijd om te scoren komt echt nog wel, onze doorzetter!! Ook het 2e hek was vandaag voor Marieke, BOETE! Vlak voor rust komt HHC er nog een keer doorheen en krijgen de grootste kans van de wedstrijd. Maar wij zijn niet bang want Alyde is er bij. RUST. Tijd voor een flinke wandeling naar de kleedkamer en een bakkie thee..

    Dan komt de man van Hennie (of wie was het ook alweer) ons halen voor de start van de 2e helft. Mirjan neemt voor de verandering direct haar vlag mee. Goed bezig! HHC heeft het team anders neergezet en dit is goed te merken. Wij hebben last van een flinke dip en beginnen niet erg sterk. Noah is aan het warm lopen en heeft honger. Gelukkig komt haar moeder met koekjes voor de hele bank. Daar worden we blij van.  Jenita ziet dat Marjan het een beetje koud krijgt en besluit weer te gaan liggen omdat ze dorst heeft. Marjan mag hierdoor wederom in actie komen en dat doet ze weer foutloos. Jenita schiet een mooie bal, maar deze gaat net over. Jen, de volgende keer íets hoger of íets lager, dan hebben we er nog wat aan (boete of doelpunt). Marije besluit van afstand nog een keer te schieten. Helaas in de handen van de keeper. Hilde ligt op de grond en dat komt mooi uit want aanvoerder Sanne ziet een vliegtuig! Dan wordt het drukken van HHC helaas beloond en scoren ze. 3-1. Ze krijgen de smaak te pakken en gooien de lange ballen eroverheen. Sanne schat de bal in, strekt haar been maar vergeet even dat ze geen 3 meter is. Kats verkeerd en dit leid tot een lachwekkende valpartij. Het eind van de wedstrijd nadert, en we vinden het erg fijn dat er zóveel mensen staan te kijken. De voorzitter is er, en ook het 6e staat langs de kant (die kwamen echt voor ons hoor en niet omdat ze na ons moesten voetballen op dat veld). Erg leuk mannen! Het eindsignaal klinkt en de vreugde is groot. Weer 3 puntjes. We gaan lekker. Op naar de 3e helft en het eerste teamfeest van het seizoen!