• Het was afgelopen zaterdag een topdag op sportpark ‘t Hoge Holt in Gramsbergen, mooi weer,veel publiek, een leuke afterparty met een topzanger en niet onbelangrijk een spannende pot voetbal. Gramsbergen bleef in zichzelf geloven en dat leverde mooi drie punten op waardoor ze op polepositie blijven voor de derde periode.

De volgende finale is komende zaterdag uit bij de Vroomshoopse boys die ook nog in de race zijn voor het kampioenschap. Mocht dit niet lukken dan is er voor hun nog kans om een van de periodes te verdienen. Ze zijn de grootste concurrent voor Gramsbergen in de derde periode met een achterstand van vier punten met nog twee wedstrijden te gaan. Ik waag mij maar niet aan de eventuele verdeling van de overige periodes, dat laat ik graag aan de rekenmeesters over. Gramsbergen maakt met nog twee wedstrijden te gaan aanspraak op een periode en heeft nog de vierde plek in de eindstand in zicht. Er is dus nog zeker iets voor beide ploegen om voor te spelen. De Boys wonnen afgelopen zaterdag uit bij Barbaros met 5-3 en die eindstand werd bereikt door in de laatste 10 minuten drie keer te scoren nadat Barbaros in de 74e minuut nog op een 3-2 voorsprong kwam. In de thuiswedstrijd tegen Vroomshoop werd Gramsbergen volledig kansloos van de mat gespeeld. Dat het slechts 2-0 werd voor de Boys was eigenlijk een wonder. Gramsbergen zat toen even in wat moeilijker vaarwater en moest meer naar onderen kijken dan naar boven. Met een goede reeks wedstrijden doet Gramsbergen weer ergens om mee en dat moet a.s. zaterdag een vervolg krijgen op sportpark de Bosrand in Vroomshoop. De belangen zijn groot voor beide ploegen en reken er maar op dat beide hoofdtrainers daar deze week nog wel even van wakker liggen om het juiste strijdplan te bedenken. Net als vorig seizoen blijft het tot de laatste ronde ongemeen spannend zowel voor promotie als degradatie en dat maakt de 2e klasse I juist zo leuk. Vele Gramsberger supporters zullen a.s. zaterdag het kanaal volgen richting Vroomshoop om onze ploeg als 12e man bij te staan. Krijgt de zegereeks van Gramsbergen een vervolg of weet Vroomshoop daar een stokje voor te steken? Het blijft spannend en na de winst dinsdagavond van ATC met 3-1 op Den Ham zijn de Hengeloërs weer koploper met slechts 2 punten voorsprong op Nieuwleusen en 3 punten op onze tegenstander Vroomshoop. Het lijkt mij niet dat het kampioenschap komende zaterdag beslist gaat worden gezien het programma van de koplopers. Het gaat volgende week dan ook op de laatste competitiedag verschrikkelijk spannend worden op de diverse velden.

De aanvang van de wedstrijd voor komende zaterdag in Vroomshoop is om 15.00 uur.

Henk Reins