• Voorbeschouwing S.V. Gramsbergen – V.V. Gorecht.

    7 nov 2019
  • The Knickerbockers maakte het Gramsbergen niet gemakkelijk afgelopen zaterdag, maar de drie punten bleven mooi op het Hoge Holt en dat was het belangrijkste.  

    Komende zaterdag een grote onbekende en alleen in Gramsbergen bekend bij sommigen als de club van Jan Slot. Als verdediger droeg hij ooit in ons eerste elftal het groen witte shirt en was destijds vooral bekend en gevreesd om zijn keiharde schot. Na zijn vertrek naar het hoge noorden (Haren) speelde hij ook nog in het eerste van Gorecht. Als vaste supporter is hij veel aanwezig bij onze uitwedstrijden in de regio Groningen en het zal hem zaterdag zwaar vallen welke pet hij op moet zetten. Gorecht is opgericht op 1 Juli 1965 en speelde haar eerste wedstrijden op het sportpark aan de Onnerweg en op een veld in het centrum van Onnen. Na 10 jaar het sportpark aan de Onnerweg gedeeld te hebben met de buren de V.V.Haren kregen ze een eigen onderkomen aan de Oosterweg.  Sinds augustus 2011 zijn we weer terug op de Onnerweg, op het sportcomplex De Koepel. vv Gorecht is een gezellige zaterdagvoetbalvereniging met ruim 800 leden. Deze leden zijn momenteel verdeeld over bijna 40 jeugdteams, 1 G-Team en 6 seniorenelftallen. In 2011 won de vereniging de prijs "de beste Amateurvoetbalclub van de provincie Groningen" en scoorde een plaats in de top 50 op de nationale ranglijst. De nationale ranglijst bestaat uit 3000 amateurclubs. VV Gorecht kreeg niet alleen de meeste publieksstemmen maar werd ook verkozen tot de hoogst gewaardeerde club op het gebied van sfeer, accommodatie, bestuur/organisatie en spelopvatting. Het lijkt als je dit leest Gramsbergen wel! 

    Gorecht degradeerde afgelopen competitie (na 3 jaar) uit de eerste klasse en draait nu een trapje lager lekker mee. Met 14 punten uit 7 wedstrijden staan de Groningers op een verdienstelijke 4e plaats en dat is net boven Gramsbergen. Gramsbergen deed er wel een wedstrijd minder over maar die wordt volgende week ingehaald bij De Griffioen. Belangrijk dus voor beide ploegen is winnen om in de top te blijven staan en aansluiting te houden. Gorecht speelde afgelopen zaterdag in een niet al te beste wedstrijd gelijk tegen Drenthina en daarbij waren volgens het verslag de hoogtepunten spaarzaam. Het is in ieder geval een primeur dat beide ploegen elkaar treffen. Of deze primeur een memorabele gaat worden voor Gramsbergen zullen we zaterdag zien. Gaat Gramsbergen door op de ingeslagen weg dan zijn er wel degelijk kansen op succes. We heten supporters en selectie van Gorecht zaterdag van harte welkom op ons mooie sportpark in Gramsbergen. 

    Henk Reins