• C.V.V. Oranje Nassau Almelo is opgericht op 26 september 1932. Oranje Nassau is een vereniging met zo'n 1200 leden, verdeeld over meerdere meisjes-, dames-, mini-, pupillen-, junioren-, senioren-, gehandicapten-, 35+- en 45+-teams. Het eerste elftal komt nu uit in de tweede klasse J na het kampioenschap in de derde klasse afgelopen seizoen. Met maar liefst 8 punten voorsprong op nummer twee De Zweef werd de promotie groots gevierd met maar liefst 100 doelpunten voor en 19 tegen. Scorend vermogen is dus zeker aanwezig. O.N. zoals de vereniging in de volksmond genoemd wordt speelde het grootste gedeelte van de laatste jaren in de 2e en 3e klasse. Een uitschieter was er in het seizoen 2009/2010 naar de eerste klasse, maar dat duurde slechts een seizoen. In de geschiedenis voor een onderling treffen gaan we terug naar het seizoen 2002/2003 en dat was destijds ook in de 2e klasse. In de uitwedstrijd werd het 2-2 met doelpunten van Anne Hekman en Gerjan Withaar en thuis was Gramsbergen de winnaar met 2-1 (2 x Anne Hekman). O.N. werd dat seizoen 2e en Gramsbergen keerde terug naar de 3e klasse. Jeroen Giessen is momenteel voor het 2e seizoen de hoofdtrainer van de Almeloërs die met een 7e plek en een punt minder Gramsbergen in de nek hijgt. Afgelopen zaterdag verloor O.N. in een gelijk opgaande wedstrijd nipt met 2-1 van Elim. Mauro Lodde is de man om in de gaten te houden, met 5 treffers is hij de topscorer tot nu toe. DOS en Sparta nemen wat afstand op de ranglijst en daarachter is het spannend met de achtervolgers waaronder Gramsbergen en komende tegenstander O.N. Na plek 7 lijken de ploegen enigszins af te haken, dus het is zorg voor Gramsbergen om zaterdag een goed resultaat neer te zetten. Afgelopen zaterdag liet Gramsbergen na om de tegenstander al voor rust op een grotere achterstand te zetten. Na rust moesten alle zeilen bijgezet worden om tegentreffers te voorkomen. Als Gramsbergen echt laat zien wat het kan en dat weet uit te voeren dan hoeven ze voor geen enkele tegenstander bang te zijn. Met het tempo wat omhoog, de bal van groen naar groen en het vizier wat nauwkeuriger kunnen de punten zaterdag op het 't Hoge Holt blijven. Grote kans dat Oranje Nassau daar echter anders over denkt.

Aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.

Henk Reins