• Zaterdag gaat ie van start, de competitie van het seizoen 2021-2022, en dat werd tijd ook. Genoeg is er geschreven over corona en alle maatregelen, dus dat gaan we in deze voorbeschouwing maar niet meer doen. De bal rolt inmiddels al aardig wat weken op Sportpark 't Hoge Holt en sportparken elders in het land. De nodige oefen- en bekerwedstrijden zijn al gespeeld en zaterdag begint dan ook het echte werk. Het eerste elftal kan qua resultaat terugkijken op een goede voorbereiding, waarin alle spelers voldoende speeltijd hebben gehad om een basisplaats te veroveren. De trainersstaf zal daar zijn eigen mening over hebben en we zullen zien wie er zaterdag aan de aftrap staan.

We staan in de zaterdag 2e klasse J Noord ongetwijfeld weer voor een boeiend seizoen vol met spektakel en veel mooie derby’s en krakers. De vraag is hoe de clubs er nu voor staan t.o.v. de laatste competitiewedstrijd van vorig jaar. Ongetwijfeld zijn er clubs die zich versterkt hebben of clubs die spelers zagen afhaken. Wie gaan er mee doen voor promotie en wie behoort tot de degradatiekandidaten? Voorspellingen zijn haast niet te doen, maar dat er een aantal titelkandidaten zijn dat is geen koffiedik kijken. Ploegen als LTC, Achilles, Gorecht, FC Meppel en natuurlijk ons eigen cluppie moeten in staat zijn bovenin mee te draaien al zullen er natuurlijk ook outsiders als De Weide en DESZ zijn die mee gaan en willen doen om de prijzen. Wie het weet mag het zeggen, maar onze ervaring leert dat voorspellingen in de 2e klasse J moeilijk zijn te maken. Na een lange periode zonder normale voetbalcompetitie is het dus bijna zover dat het vanaf aanstaande zaterdag gewoon weer mag: normaal trainen, bestuursvergaderingen, een biertje in de kantine en met vrienden en medesupporters weer langs de lijn staan. Ook het uitgestelde jubileum gaat zeker weer aandacht krijgen, je wordt tenslotte maar een keer 75 jaar. Het 75 jarig jubileum 2.0, het familietoernooi en het internationale vrouwentoernooi, alles staat weer in de steigers en op de agenda voor komend seizoen. We kunnen gewoon weer uitkijken naar mooie dingen, iets wat voor de corona zo vanzelfsprekend was.

Komende zaterdag is SC Elim onze eerste tegenstander en dat is gelijk natuurlijk een streekderby om het zo maar te noemen. Trainer Erwin Sikkes nam vorig seizoen het stokje over van Jan Otto Benjamins, hij komt over van SC Erica en was als speler onder meer actief voor Erica ,SVBO en Alcides. Justin Benjamins kwam na wat omzwervingen terug bij de club en met zijn ervaring en voetbalkwaliteiten die hij opdeed op een hoger niveau bij MSC en Staphorst is hij een welkome aanvulling in de selectie. Elim bereikte net als Gramsbergen de volgende bekerronde door winst op Dalen, Germanicus en Drenthina en dat waren zeker niet de minste tegenstanders. Gramsbergen zal dus in de eerste competitiewedstrijd vol aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden.

Kevin Moed is deze middag de leidsman, hij zit in het Ontwikkeltraject Scheidsrechter (OTS). Wedstrijden fluiten op een hoger niveau is voor de inwoner van Klazienaveen daarmee een stapje dichterbij gekomen. "Het OTS-programma geeft scheidsrechters een unieke kans om zich verder te ontwikkelen onder begeleiding van een ervaren coach".

Wij wensen iedereen alvast een mooie, spannende en vooral sportieve voetbalmiddag toe.

Henk Reins