• Zaterdag 21 september begint voor Gramsbergen weer een nieuw avontuur in de tweede klasse J van de afdeling Noord. Gramsbergen is door haar prestaties van de afgelopen 3 seizoenen inmiddels een begrip in het noordelijk amateurvoetbal. Met twee keer een 6e plaats in het eerste en derde jaar en in het tweede jaar een 8e plaats in de eindstand kun je stellen dat Gramsbergen een stabiele tweedeklasser is. Terug kijkend op het afgelopen seizoen moeten we echter constateren dat de prestaties wel erg wisselend waren en dan vooral na de winterstop. Het kwam uiteindelijk wel goed maar wil je meedoen om de bovenste plekken dan zal het over een hele competitie gezien wel beter en constanter moeten. 

    Onze nieuwe trainer Stefan Rahantoknam beschikt voor komend seizoen over een kwalitatief sterke selectie die nagenoeg gelijk zal zijn als die van vorig seizoen. Met de terugkeer van Jorian Wubs en de komst van nieuweling Gerwin Reinders is de concurrentie om de 11 basisplaatsen groter geworden en dat kan alleen maar positief werken op de kwaliteit van het spelletje en het uiteindelijke resultaat wat de trainersstaf voor ogen heeft. De periode Jonkman is afgesloten en dat zal even wennen zijn, maar een nieuwe frisse wind zal ook zeker verhelderend en wie weet ook succesvol werken. Stefan is geen Jan Peter, hij zal anders trainen, een andere tactiek hebben en ook een andere kijk hebben op voetbal en daar is niets mis mee. Daar zullen spelers en publiek aan moeten wennen en daar zal even tijd voor nodig zijn. Tijd die je niet alleen in de voorbereiding kunt benutten, want die is er gewoon niet om een uitgebalanceerd en acceptabel team in het veld te brengen. Vriendschappelijk of beker? Allemaal leuk maar komende zaterdag gaat het om de echte punten en dan zullen we zien hoe het wij er voor staan. Afgelopen zaterdag werd het publiek en natuurlijk ook de trainersstaf positief verrast met een sterk optreden in de met 3-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen zondag tweedeklasser Germanicus. Trainer Rahantoknam was na afloop erg tevreden met het resultaat, maar vooral over het vertoonde spel in de tweede helftUitslagen zijn in de voorbereiding in het algemeen geen maatstaf of garantie voor de competitie, maar wij mogen er van uit gaan dat  Gramsbergen er zaterdag staat en klaar voor is. 

    Weer een succesvol seizoen? 

    Hopelijk kan Gramsbergen in het jubileumjaar de goede lijn van de afgelopen seizoenen doortrekken en er een succesvol seizoen van maken. Gramsbergen wacht bij de competitieopening zaterdag al direct een pittige klus en gaat op bezoek bij NEC uit Delfzijl. Gramsbergen won vorig seizoen thuis met 2-0 en uit werd het een gelijkspel (2-2). De ploeg uit Delfzijl eindigde na een wat moeizame fase toch verdienstelijk op een 8e plaats met slechts 3 punten minder als Gramsbergen. De ploegen waren afgelopen seizoenen goed aan elkaar gewaagt en dat zal komende zaterdag niet anders zijn. Gramsbergen maakte in de afgelopen competitie 14 doelpunten meer als NEC maar daarentegen moest keeper Kosters 10 keer vaker vissen als zijn collega uit Delfzijl. Het zijn maar statistieken en wetenswaardigheden, dus dat zegt eigenlijk helemaal niets. Het gaat weer een mooie competitie worden en we gaan uitkijken naar de confrontaties met de nieuwkomers Gorecht, FC Wolvega en buurman Elim en de oude bekenden Bedum en LTC die weer terug zijn gekeerd in de tweede klasse. 

    Wij, de  verslaggevers, supporters en niet te vergeten de vijfde colonne hebben er weer veel zin in. We rekenen ook zaterdag in Delfzijl weer op de steun en support van een grote groen witte supportersschare die als twaalfde man de ploeg en de trainersstaf net dat steuntje in de rug geeft die nodig is om samen het gewenste resultaat te boeken. Een positief resultaat zou de ploeg een flinke boost en veel vertrouwen kunnen geven voor de komende weken, of zoals het spreekwoord zegt:  ‘een goed begin is het halve werk’ We zien iedereen zaterdag graag op sportpark Centrum aan de Burgemeester Boeremalaan 3, in Delfzijl bij de wedstrijd NEC Delfzijl – S.V. Gramsbergen, Aanvang 14:30 uur. 

    Henk Reins