• Welkom bij S.V. Gramsbergen

Mooi daj d'r bint
  • Het was afgelopen zaterdag niet fijn langs de lijn. Geen juichende fans, geen ongezouten commentaar en geen applaus, alleen de echo van schreeuwende spelers, de snerpende fluit van de scheidsrechter en het geweldige commentaar van onze verslaggever Gerrit Meilink was hoorbaar op een stil en troosteloos sportpark. De verdiende driepunter verzachte enigszins de gevolgen van de maatregelen. Maar hoelang dit doorgaat is een grote vraag.

Komende zaterdag

Dan maar weer de aandacht op het vervolg van de competitie, zaterdag gaan we op bezoek bij FC Meppel en dat is voor beide teams weer een belangrijke pot om uitzicht naar boven te houden. Gramsbergen heeft 10 punten en FC Meppel moet het doen met 9 punten, het belang om te winnen spreekt in beide kampen dus voor zich. De laatste ontmoeting tussen beide clubs is al weer 2 jaar geleden en toen wist Gramsbergen met 4-2 te winnen. Na het stopzetten van de afgelopen competitie was op dat moment FC Meppel de koploper en stond onze club verdienstelijk tweede. Aan het roer bij de club uit Meppel staat Jarrisch Keizer, hij kwam in de zomer van 2020 terug bij de club waar hij eerder speelde en jeugdtrainer was. Afgelopen zaterdag eindigde de uitwedstrijd tegen Drenthina in 1-1 en dat was alweer het vijfde gelijkspel in 8 competitiewedstrijden. Winst was er alleen tegen De Weide en dat is wat magertjes voor een club die omhoog wil kijken.

Fusie

De plannen om in Meppel een grote voetbalclub te creëren dateren van 2018. Een begeleidingscommissie met vertegenwoordigers van de clubs uit Meppel heeft na een enquête geconstateerd dat niets een verregaande samenwerking - en een mogelijke fusie - in de weg staat. De ledenaantallen bij zondagsverenigingen lopen terug en dat is vaak de eerste aanleiding om te verkassen naar de zaterdag. Als de Meppeler clubs samenkomen, ontstaat een enorme vereniging van meer dan tweeduizend leden. Deze periode wordt duidelijk hoe het fusietraject van voetbalclubs Alcides, FC Meppel en MSC eruit gaat zien. Dan presenteren de clubs uit Meppel hun plannen van aanpak. Mooi vooruitzicht voor de toekomst van het voetbal in Meppel.

Zaterdag zullen we het weer moeten doen met een livestream, twitter of facebook en zondag met het wedstrijdverslag met alle hoogtepunten. Aanvang van de wedstrijd is om 15.00 uur.

Henk Reins