• Sv Gramsbergen boekte zaterdag een verdiende maar wat hoog uitgevallen 4-1 overwinning op SV Bedum.

Na een wat vlak begin werd in de 11e minuut de score geopend door Roy Seinen die een ietwat gelukkig verkregen vrije trap ineens hard door de muur van SV Bedum kogelde en doelman Broekmans verraste. Gramsbergen had een veldoverwicht maar werd niet echt gevaarlijk en SV Bedum bleef zoeken naar een antwoord op de spelwijze van Gramsbergen. Pas in de 17e minuut kwam het tot een goede aanval van de sympathieke Groningse club maar het schot op doel verdween hoog over de lat.

• In de 19e minuut werd een vrije bal door Sander ter Wijlen hard in de zestien van SV Bedum gespeeld en via Nick Leferink over de doellijn gefrommeld voor de 2-0. Een verdiende voorsprong omdat Gramsbergen liet zien dat het deze wedstrijd echt wilde winnen. De duels werden gewonnen en SV Bedum werd goed op eigen helft vastgezet. In de 24e minuut had SV Bedum misschien wel een strafschop verdiend toen een cornerbal ongelukkig op stuiterde en door een Gramsberger speler met beide handen werd aangeraakt maar de overigens goed leidende scheidsrechter Semith Kiremit zag er geen opzet in en liet doorspelen.

De eerste helft kabbelde eigenlijk voort zonder grote opwindende momenten voor de doelen. Pas in de 30e minuut was het David Houtman die een diepe bal goed op waarde inschatte en door zijn snelheid zijn directe tegenstander achter zich liet. Alleen op de Bedumse doelman afgaand kwam hij te veel naast het doel terecht en kon hij zijn schot niet goed richten hierdoor vloog de bal voor het doel langs. In de 35e en 41e minuut werd Bedum nog dreigend maar verder dan een bal uit een vrij trap boven op de deklat kwam men niet. De thee werd met de 2-0 voorsprong voor Gramsbergen gehaald.

• Na de thee een heel ander beeld, wat er precies gezegd is in de kleedkamer van SV Bedum zullen we nooit weten maar het heeft wel effect gehad. SV Bedum nam nu het initiatief en zette Gramsbergen helemaal vast op eigen helft en het creëerde zich een aantal mogelijkheden. De handbal omsingeling van Bedum kon nooit goed blijven gaan en in de 58e minuut was het dan zover en hard schot van de Groningers werd nog vakkundig door keeper Kosters gepareerd maar de rebound van Richard de Boer was voor hem niet meer te keren en zo werd het geheel terecht 2-1.  Gramsbergen liep met samengeknepen billen te voetballen en het was eigenlijk wachten op de op dat moment verdiende gelijkmaker voor SV Bedum.

Trainer Rahantoknam wisselde Rutger Dijk voor Kelvin Jager en dat had wel effect al werd in de 65e minuut een hard schot van SV Bedum nog goed gered door Jur Kosters en uit de rebound door Nick Leferink van de doellijn gehaald. Door de aanvallende tactiek van SV Bedum ontstond ook veel ruimte achter de verdediging van de Groningers en dat leidde in de 67e tot een grote kans voor Wouter Schuldink die helaas voor hem doelman Broekmans net niet kon passeren. Maar in de 70e minuut was het Kelvin Jager die een vrije bal op het middenveld snel nam en opnieuw Wouter Schuldink alleen voor het Bedumse doel bracht. Nu wist hij de bal prima langs de benen van de doelman te spelen en de bal in de verre hoek te schieten voor de 3-1.

• SV Bedum was duidelijk aangeslagen en de druk op het Gramsbergse doel nam af. Gramsbergen kon de wedstrijd nu rustig uitspelen en kreeg na het wisselen van Sander ter Wijlen voor Youri Bouwhuis nog enkele grote mogelijkheden om de score op te voeren maar dat was wellicht ook iets te veel van het goede geweest. In de 84e minuut volgde het slotakkoord toen een goede voorzet van Kelvin Jager heel beheerst door Lars Kieft in het doel geknald voor de 4-1. Hier bleef het bij en werden de drie punten bijgeschreven op het Gramsbergse conto.

Uiteindelijk een verdiende overwinning die wat hoog uitviel. SV Bedum had op basis van de eerste 25 minuten van de tweede helft ook gelijk kunnen komen of misschien wel meer maar aan het eind tellen natuurlijk alleen de doelpunten die zijn gemaakt en niet het aantal gemiste kansen of het veldoverwicht. Gramsbergen stijgt door de overwinning nu naar plaats drie met het restant van de wedstrijd tegen Elim nog te goed. Volgende week speelt Gramsbergen in en tegen Wolvega FC.

Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat trainer Stephan Rahantoknam en SV Gramsbergen ook in het seizoen 2020 -2021 met elkaar doorgaan. De trainer ziet nog veel potentie de selectie en heeft het erg naar zijn zin in “den Aap”