• Vrijdagavond 24 januari was het zover. De Finale om de felbegeerde beker met de grote oren werd gespeeld. 
   
  Alle Veld- en Zaalteams streden in 2 voorrondes tegen elkaar om een plek in deze Finale. Na de loting, net als de Finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, werd er in 2 poules gespeeld.
   
  Poule A
  4e elftal
  Zaal 2
  Zaal 3
   
  Poule B
  Zaal 6
  Zaal 4
  Zaal 1
   
  De eerste twee van de Poule gingen door naar de Kruisfinale, terwijl de nummers laatst direct om de 5e en 6e plek konden strijden. In Poule A kon het enige veld-elftal helaas geen potten breken en werd laatste met 0 punten. Tegen wie ze moesten, dat was toch wel enigszins verrassend te noemen, want Zaal 1 kwam maar tot 1 puntje in Poule B en konden dus niet doordringen naar de Kruisfinale.
   
  De wedstrijd tussen het 4e en Zaal 1 werd een spannende, want het ging mooi gelijk op richting een 2-2 eindstand. In de opvolgende 3 shoot-outs was het het 4e die uiteindelijk de eer hoog hield voor de veldteams en 5e werd. Zaal 1 droop helaas af als nummer 6.
   
  De eerste Kruisfinale ging tussen Zaal 2 en Zaal 4. De jonge honden tegen elkaar, werd een prooi voor Zaal 2, die wonnen met 3-1. De andere Finalist moest bepaald worden tussen Zaal 3 en Zaal 6. In deze spannende strijd werd het duidelijk, dat de ervaring van Zaal 3 uiteindelijk toch Zaal 6 de das om deed. Het werd 1-1, maar na de shoot-outs won Zaal 3.
   
  De 3e plek ging dus tussen Zaal 4 en Zaal 6. In deze strijd moest Zaal 4 zijn meerdere erkennen in Zaal 6. Het werd een vrij duidelijke 0-3 voor Zaal 6, die dus de 3e prijs pakten!
   
  De grote Finale ging tussen de ervaren mannen van Zaal 3 met o.a. Alfred Veurink, Jacob Withaar, Maarten Tromp, Hans Veurink, Hayo van der Kamp, Rick Reins en Gerjan Withaar tegen de jonkies van Zaal 2 met Elwin van der Veen, Richard Mulder, Wiljan Reinders, Anne-Jan Seinen, Jari Lopers, Mart Sibon en Jorrik Nijeboer.
   
  Dat ze beide voor de winst gingen werd duidelijk. Strijd tot aan de laatste minuut van de twee keer 8 minuten die ze speelden. 1-1 werd de uitslag wat resulteerde in shoot-outs. Was het toch de conditie en dus de scherpte die ontbrak bij de ervaren mannen, want het was Zaal 2 die het uiteindelijk afmaakte. Gefeliciteerd mannen!! De Binderbokaal is voor jullie dit jaar!!!
   
  Het was weer een mooie editie, op naar de 8e editie van volgend seizoen!!
   
   
  Groeten,
  Rik Hamberg