• Jaja, daar is ‘ie dan! Het verslag van de eerste competitiewedstrijd van Gramsbergen Vrouwen 2.

Tegenstander: De Weide VR3

We beginnen uiteraard met de aftrap, onze Hennie was hiervoor verantwoordelijk en de druk ging direct naar voren. Een goede bal van Sanne op Alice, zij raakt de paal, rebound Marijke, op de lat, en toen kon Alice ‘m alsnog intikken. 1-0 in de eerste minuut! De volgende minuten blijft de druk naar voren en komen er voldoende pogingen die helaas allemaal over of naast gaan. In de 9e minuut is er een goede combinatie van Hilde en Alice, Hilde loopt mooi mee op, gooit de bal voor… en er staat helaas niemand die m intikt. Na nog 8 kansen staat het dus nog steeds 1-0. Dan de 12e minuut, Hennie geeft een mooooie bal op Marijke, zij geeft m voor, als Marieke maat 43 had gehad was dit zeker een goal geweest. Nét niet dus! Minuut 16, goede bal van Jenita op Marijke, zij draait om, geeft de bal op Eline, Eline met een kanonsschot vanaf de 16 meter; GOAL! 2-0. Eindelijk! In tussentijd staat het achterin nog als een huis. De rust wordt goed bewaard en Alyde is lekker aan het bijbruinen. Minuut 27, Hennie geeft een prachtige bal op Alice, ze draait, ze schiet, ze scoort! Jaaaaa 3-0!! Minuut 38, ik schrijf maar gewoon wat er staat, Marije schiet over het 2e hek….. BOETE? Minuut 43, Marijke geeft een mooie bal op Alice, weer een doelpunt! 4-0. Hiermee gaan we lekker de rust in. De wissels worden toegepast en met een (bijna) nieuwe voorhoede beginnen we de 2e helft. 56e minuut, na een strakke voorzet van Romee schiet Laura nét op de keeper.. jammer. 58e minuut. De keeper van De Weide pakt de bal op buiten de 16, de scheidsrechter moet er nogal om lachen.. vrije bal. Dan de 77e minuut. Na 5x over, 8x naast en 4x op de keeper (allemaal niet nodig om te vermelden) scoort Marijke, 5-0! Minuut 79, wie had dat gedacht, onze links buiten Laura neemt de bal op de slof. GOAL! En ze geeft zelf al aan dat we dit nooit weer gaan zien. Heel blij dat ik erbij was dus. In tussentijd zijn er nog steeds veel kansen op het doel, maar alles gaat helaas mis. Minuut 88, Marieke tikt de keeper voorbij en Marijke denkt, ‘ik tik m snel in dan staat ie op mijn naam’. Goed gedaan meiden!! 7-0. Nog even 2 minuutjes uitvoetballen, en daar kwam het eindsignaal.

Scheids bedankt, supporters bedankt, meiden bedankt. Het was een mooie eerste wedstrijd en de 3 punten zijn binnen.