• Sterk Gramsbergen maakt indruk tijdens Paviljoen Nijstad Cup

  26 aug 2019
 • HOOGEVEEN-Gramsbergen heeft het als debutant tijdens het Offerein Voetbaltoernooi uitstekend gedaan. De ploeg van de nieuwe trainer Stefan Ranantoknam maakte indruk tijdens de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup door SC Erica met 7-1 te verslaan. Gramsbergen strijdt nu verder om een plek in de finale. Dedemsvaart zal zich moeten richten op de plekken 5 t/m 8. De tweedeklasser ging met 6-2 onderuit tegen Hoogeveen zaterdag.

  Het zag er lange tijd niet naar uit dat de nederlaag van Dedemsvaart zo groot zou worden. Tegen het een klasse lager spelende Hoogeveen zaterdag begon men ook goed. Na drie minuten strafte Frank Vos een dekkingsfout van Saroney Vreeling af. Vlak daarna kreeg Hoogeveen een stafschop. Doelman Raymon Slot, vorig seizoen nog Hoogeveen, was de veroorzaker en was vervolgens kansloos op de inzet van Marco Santing.
  Vervolgens was er lange tijd sprake van een gelijk opgaande strijd. Na een uur was de pijp echter leeg bij de ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst en kwamen de Hoogeveners op stoom. Via Encrico Schonewille, Marcel Linthorst en Marco Santing was het in een mum van tijd 4-1. Ferry Scholten deed met zijn eerste treffer bij de senioren nog wel iets terug, maar via Dylano Wolters en Enrico Schonewille liep Hoogeveen uiteindelijk toch nog uit naar een grote zege.

  GRAMSBERGEN

  Beter verging het Gramsbergen dat net als Dedemsvaart als tweedeklasser een derdeklasser trof in het gedegradeerde SC Erica. Na gelijk opgaand eerste kwartier opende Gramsbergen via Elwin van der Veen de score. Een marge die tien minuten later door Roy Seinen werd verdubbeld. SC Erica bood echter goed tegenstand en bracht via Dave Smit de spanning terug. Dat was echter van korte duur, want drie minuten later bepaalde Rutger Dijk de ruststand op 3-1.

  In de tweede helft was het krachtsverschil groot en liep Gramsbergen uit naar een 7-1 eindstand. Invaller Jorian Wubs scoorde een zuivere hattrick. Stef Schuurman zorgde voor de andere treffer.

  VERVOLG

  Dinsdagavond gaat het toernooi verder. Gramsbergen strijdt dan om 18.30 uur op het hoofdveld van Hoogeveen tegen Germanicus om een plek in de finale van de Paviljoen Nijstad Cup. Deze wordt vrijdagavond om 19.00 uur gespeeld. De tegenstander komt uit het duel tussen Hoogeveen zaterdag en WKE’16 (aftrap dinsdag om 19.00 uur). Dedemsvaart strijdt verder om de plekken 5 t/m 8. Dinsdagavond is Nieuw Buinen op veld 2 van HZVV om 19.30 uur de tegenstander. Een uur eerder speelt HZVV 2 tegen SC Erica.

  Dinsdagavond wordt er ook verder gevoetbald om de AH Offerein Bokaal. Om 20.15 uur staan dan de duels HZVV – MSC (met Noah Schuurman en Jim Veltmaat) en Hoogeveen – WHC (met Levon van Dijk) op het programma. Hoogeveen won het eerste duel met 10-1 van MSC, terwijl HZVV met 5-2 won van WHC. Vrijdag 23 augustus volgt dan de absolute kraker tussen HZVV en Hoogeveen en het duel WHC – MSC. Beide duels beginnen dan om 20.45 uur.