• Op een frisse zaterdagochtend, 16 december 2023, verzamelden de jonge talenten van S.V. Gramsbergen JO8-1 zich op sportpark 't Hoge Holt in Gramsbergen voor dé wedstrijd van het seizoen. De inzet was hoog, want het ging om het felbegeerde periode 1 en 2 kampioenschap tegen de geduchte tegenstander Hardenberg '85 JO8-2. De spanning was voelbaar in de lucht, en de toeschouwers langs de zijlijn keken vol verwachting uit naar wat komen ging.

De weergoden waren de teams gunstig gezind, want de ochtend was droog en het veld lag er perfect bij. De jonge spelertjes van beide teams stonden te trappelen van ongeduld, klaar om hun voetbaltalenten te tonen aan het publiek.

De eerste helft begon explosief en binnen de kortste keren stond het scorebord oplichtend op 1-0 door een prachtige goal van Fynn. De jongens van S.V. Gramsbergen waren niet van plan om gas terug te nemen, want Sven voegde al snel twee doelpunten toe aan het totaal, waardoor de voorsprong uitgebouwd werd naar 3-0. De supporters langs de lijn juichten luidkeels en de spanning steeg met de minuut.

Twan zorgde met twee doelpunten voor een comfortabele 5-0 voorsprong, maar Hardenberg '85 gaf niet op. Met vastberadenheid scoorden ze achtereenvolgens twee doelpunten, waarmee de stand veranderde naar 5-2. Echter, Sven bleef zijn stempel drukken op de wedstrijd en vergrootte de voorsprong naar 6-2.

Hardenberg '85 gaf echter niet op en vocht terug met twee doelpunten, waardoor de spanning weer helemaal terug was bij 6-4. Jens liet echter zien dat ook hij een doelpuntenmaker van formaat was en bracht de stand naar 7-4. Hardenberg '85 bleef echter gevaarlijk en knokte zich terug naar 7-6. Het publiek zat op het puntje van hun stoel; deze wedstrijd beloofde een ware thriller te worden.

Maar daar was hij weer, de onvermoeibare Sven, die zijn derde doelpunt van de wedstrijd maakte en de voorsprong vergrootte naar 8-6. Het laatste fluitsignaal klonk en de jonge talenten van S.V. Gramsbergen JO8-1 vierden feest. De overwinning was binnen, en het periode 1 en 2 kampioenschap 2023/2024 was een feit.

Een belangrijke rol in het succes van de jonge talenten speelde het trainers- en begeleidingsteam. Evan, Gijsbert en Geert stonden aan de zijlijn en gaven de jongens de juiste aanwijzingen om tot deze geweldige prestatie te komen. De scouts zullen ongetwijfeld de verrichtingen van deze veelbelovende groep in de gaten houden, want bij S.V. Gramsbergen lopen duidelijk toekomstige voetbalsterren rond. De jeugdopleiding bloeit en belooft nog veel meer spektakel in de toekomst.