• Dit weekend stond de mooie clash tussen Gramsbergen en Gorecht op het programma. Een wedstrijd waar veel op het spel stond, de thuisploeg heeft een grote kans op nacompetitie voor de 1e klasse bij een overwinning of gelijkspel. Gorecht doet daarentegen nog volop mee voor het kampioenschap, ze zijn hierbij wel afhankelijk van de uitslag van de concurrent DZOH. Onder grote publieke belangstelling en heerlijke omstandigheden werd er deze zaterdag om 15.00 afgetrapt.

  1e helft

  De toon werd gelijk gezet in de eerste minuten. Gorecht begon fel aan de wedstrijd en was dan ook de betere ploeg in de eerste 10 minuten, zonder echt grote kansen te creëren. In de 1e minuut gelijk al een felle overtreding van Kremer, wat hem al een gele kaart opleverde. Na deze openingsfase was het Gramsbergen dat de wedstrijd naar zich toe trok. Met goede omschakelmomenten was het een aantal keer erg gevaarlijk. Vooral de combinaties tussen Roy en David zorgden voor veel gevaar. 1e goede kans was in de 9e minuut voor David, maar zijn schot eindigde op de paal. Hierna nog enkele goede kansen voor David, maar zijn schoten vlogen net over of naast. In de 30e minuut komt Gramsbergen dan ook terecht op de 1-0 voorsprong. De bal wordt goed in de loop meegegeven en topscoorder Houtman haalt verwoestend uit en zorgt zo voor de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Het gevaarlijkste moment van Gorecht voor de rust was een schot vanaf de middellijn, maar deze ging voor Gramsbergen gelukkig net naast het doel. We gaan rusten met een 1-0 tussenstand.

  2e helft

  In de 2e helft blijft het spelbeeld in eerste instantie redelijk hetzelfde als in de 1e helft. Gramsbergen blijft in de omschakelmomenten steeds erg gevaarlijk. Het levert Roy een goede kans op, maar zijn schot gaat er niet in. Ook Gorecht krijgt een goede mogelijkheid, maar Jur redt hierop goed. In de 62e minuut komt Gramsbergen op een 2-0 voorsprong. Een makkelijk gegeven strafschop, na vasthouden van Seinen, wordt door Seinen zelf tot 2-0 gepromoveerd. Wie dacht dat Gramsbergen de buit nu wel binnen had, had het goed mis. Gorecht zette hierna flink aan en wilde zeker niet met een nederlaag terug keren naar Haren. Ook andere kant werd er door de scheidsrechter zeer makkelijk een penalty gegeven, een klein duwtje was genoeg voor de penalty voor Gorecht. Deze werd door Hazewinkel benut in de 65e minuut. Hierna volgde ook vrij snel de 2-2. In de 73e minuut wordt de bal ongelukkig in het eigen doel gewerkt door Kieft en zo staat het al snel weer 2-2. Gramsbergen komt er niet meer aan te pas, en Gorecht gaat er nog vol voor. In de 77e minuut komt Gorecht dan ook op een 2-3 voorsprong. Jur kan eerst nog redden, maar uiteindelijk schiet Janzen de 2-3 binnen. In de 84e minuut valt ook nog de 2-4. Grambergen let niet goed op en een vrije trap wordt binnengekopt door Traas. Hierna volgt nog een grote kans voor van der Veen, maar zijn schot wordt door de keeper tegengehouden. Zo eindigt de wedstrijd in een 4-2 overwinning voor de ploeg uit Haren.

  Voor Gramsbergen komt er zo een zuur einde aan het seizoen. Het leek in de eerste 70 minuten lang op weg richting de nacompetitie, maar het ging in de laatste 20 minuten toch nog mis. Door het gelijkspel bij de wedstrijd tussen LTC en Meppel, gaan deze ploegen de nacompetitie in. Voor Gorecht zat het kampioenschap er deze middag ook niet in. DZOH wist thuis met 2-0 te winnen van Elim, waardoor zij zich kampioen mogen noemen. Voor Gorecht rest ook de nacompetitie.

  Het was een mooie wedstrijd om te zien dit weekend, met veel publiek van beide zijden. Helaas voor Gramsbergen met een minder resultaat. We willen DZOH van harte feliciteren met het kampioenschap en LTC, Meppel en Gorecht veel succes wensen in de nacompetitie.

  Gramsbergen eindigt dit seizoen op de 4e plek en dat is toch nog een mooie positie na een wisselvallig seizoen. We kunnen ons nu opmaken voor de mooie toernooien die gaan komen. Graag tot volgend seizoen!