• Vrouwen 1:

  Op 21 augustus geschreven:

  “ Voor de beker zal in de poule worden gestreden tegen HHC Hardenberg Vr1, Bruchterveld Vr1 en Bergentheim Vr1.
  Doelstelling zal handhaving zijn maar om schaatscoach Henk Gemser te citeren: “eerst in gesprek met het ijs en dan bezien wat mogelijk is”. Met ander woorden: Na 6 a 7 wedstrijden kijken waar we staan en dan de doelstelling bepalen”.

  Na 2 nederlagen in de beker (HHC Hardenberg Vr1 en Bergentheim Vr1) en 1 overwinning (Bruchterveld Vr1) uitgeschakeld in de poule. Ook werd duidelijk dat 2e klasse voetbal anders is dan in de 3e klasse. Wat gaat de competitie onze Vr1 brengen?
  Na 4 wedstrijden een keurige 2e plaats in de stand met 9 punten en de koploper SDC Putten Vr1 komt op bezoek. Helaas een nederlaag waardoor we zakken naar plaats 4. HHC Hardenberg Vr1 is ook in de uitwedstrijd te sterk en komt dichterbij. Bergentheim Vr1 is ons inmiddels gepasseerd in de stand. In de thuiswedstrijd wordt DTS Ede Vr2 met 8-0 verslagen en de doordeweekse uitwedstrijd tegen ASC’62 Vr1 wordt met 0-5 in winst omgezet. Helaas werd er j.l. zaterdag verloren in de derby tegen Bergentheim Vr1.
  Huidige stand: een 4e plaats met 16 punten uit 8 wedstrijden. Doelsaldo is 30 voor en 16 tegen. Koploper is SDC Putten Vr 1 (8-21), 2e plaats: DVS’33 Ermelo Vr1 (9-21) en 3e plaats is Bergentheim Vr1 (8-18). Rode lantaarndrager is 12e plaats: De Treffers Vr1 (8-5).
  Gezien de huidige gang van zaken is de TC trots op het team Vr1 en haar begeleiding.
  Het bezoeken van een wedstrijd is dan ook zeer zeker de moeite waard en wordt door het team erg gewaardeerd.
  Met 12 teams in de competitie mag de doelstelling zeker worden bijgesteld van handhaving naar een plaats in het linkerrijtje.

 • Vrouwen 2:

  Op 21 augustus geschreven:

  “Het team zal gaan spelen in de 4e klasse en bestaan uit talentvolle speelsters uit Vr2 / Vr 3 vorig seizoen en jonge speelsters overgekomen vanuit JO15”.
  “Als het de begeleiding lukt om een goede samenwerking te krijgen met Vr1 zou een verdere ontwikkeling van de aanwezige potentie een volgende stap in de “professionalisering” van onze damestak kunnen zijn”.

  Ook bij onze Vr2 zien we een positieve ontwikkeling ondanks uitschakeling in de poulefase voor de beker. Er werd 2 keer verloren en 1x gewonnen.
  In de competitie een ietwat moeizame start mede door het ontbreken van de zgn. automatismen, het wennen aan elkaar. Speelsters vanuit Vr1 / 2 en 3 , alsook vanuit JO15 hebben tijd nodig om elkaar in het veld te kunnen vinden. Als een klein beetje geluk dan ook nog ontbreekt had het team een moeizame competitie start. Inmiddels is de weg naar boven ingezet en komt talent en potentie steeds dichter bij elkaar. Tegen SVI Vr1 en DETO Vr1, vorig jaar degradant uit de derde klasse, werd er verdienstelijk gelijkgespeeld. In Hardenberg werd HHC Hardenberg Vr3 aan de zegekar gebonden, 2-3. Helaas werd er j.l. zaterdag verloren van kampioenskandidaat SVZW Vr1(Wierden), 0-5. EDON Vr1 en SVZW Vr1lijken na de winter uit te gaan maken wie er gaat promoveren naar de 3e klasse.
  Stand in de competitie: 1/ EDON Vr1 (8-22) 2/ Marienberg Vr1 (7-13) 3/ SVZW Vr1 (5-12) 8/ Gramsbergen Vr2 (8-8).Rode lantaarndrager) : 12/ ZAC Vr2 (4-1)
  Ook op deze groep vrouwen en hun begeleiding mogen we als vereniging trots op zijn. Een grote stap binnen de damestak is gezet door een verdere samenwerking tussen de dames teams met als middelpunt Vrouwen2.

 • Vrouwen 3:

  Op 21 augustus geschreven:

  “Het team heeft een meer recreatief, gezellig karakter maar zal zeer zeker elke wedstrijd gemotiveerd aan de start verschijnen. De samenstelling tussen jong en iets ouder zal hier dan ook aan bijdragen”.

  Start competitie: 1 leidster, 12 speelsters, 1 tijdelijke trainer (niet op zaterdag) en geen grensrechter.

  Competitie: 1 wedstrijd verplaatst i.v.m. te weinig speelsters
                     2e leidster: Harmke Meijering - Timmer
                     Inleen van speelsters van diverse teams

  Het team staat nu op een 10e plaats in de stand; 7 wedstrijden gespeeld en 4 punten. Doelsaldo: 15 - 39.
  Spelend in de 5e klasse. In deze klasse spelen Vr1 teams van gerenommeerde clubs als Rohda Raalte en Avereest.
  Inmiddels zit het team op 18 speelsters door oa terugkeer van ‘gestopte’ speelsters alsook nieuwe aanwas.

  R E S P E C T voor:

  Anouk, Jenita, Sanne, Kim, Henriette, Mare, Nienke, Alysha, Esmee, Eline , Cindy en Samira:
  echt top hoe jullie het met elkaar hebben opgepakt vanaf het begin.
  Maar nu, voor ons, al leidster van het seizoen 2022-2023:

  FROUKTJE POUWELS,

  Zoveel positieve energie stoppen in je team, aanwezigheid bij training, elke avond bezig zijn om het aantal speelsters voor elkaar te krijgen, zelfs extra begeleiding regelen etc. etc.