• Nu de teleurstelling ten aanzien van het NIET spelen van de eerste ronde tegen Be Quick’28 Vr3 van j.l. zaterdag is verwerkt middels een fantastisch familievoetbal- toernooi is het komende zaterdag tijd voor de 2e ronde: uit tegen VIOS Vaassen Vr1, aanvang: 14.30 uur. Maar eerst moest er nog een horde worden genomen: deelnemen aan het Internationaal VrouwenToernooi of nacompetitie spelen RESPECT: men kan de opvattingen van een ander respecteren, ook als men die opvattingen niet deelt. Men laat dan de ander in zijn waarde. Dat is ook precies wat er maandagavond 13 juni voorafgaand aan de training. Nadat een ieder zijn keuze kenbaar had gemaakt werd het duidelijk dat we gezamenlijk gaan voor winst in de nacompetitie. RESPECT voor de keuze, de manier waarop en zeker een 1e team waardig.

De geschiedenis van VIOS Vaassen:

Op 24 mei 1935 sloeg een aantal jonge knapen de handen ineen en werd C.S.V. VIOS opgericht. In 1957 moest op de plek van het toenmalige veld een woonoord voor Ambonezen worden gebouwd en moest er dus worden verhuisd. Men ging naar het veld aan de Ireneweg, de huidige dorpswei, waar de gemeente een keurig veld met (te kleine) trainingsgelegenheid aanlegde en waarop met hulp van, ook toen al, onze sponsor de fa. v.Laar een voor die tijd keurige kleedgelegenheid met stromend (koud) water werd gerealiseerd. In 1958 werd van clubtenue veranderd; het zwart en wit werd ingeleverd tegen het geel en zwart dat tot op de dag van vandaag nog ons clubtenue is. Na veel vergaderen en cijferen over wat financieel haalbaar was werd op 5 jan. 1968 op het huidige sportpark de Kouwenaar een kleed- en clubgebouw geopend dat er voor die tijd zijn mocht. In 1974 was de kleedgelegenheid onvoldoende en werd het afzonderlijke kleedgebouw gerealiseerd, terwijl in 1995 het clubgebouw werd gerenoveerd en uitgebreid tot wat het nu is. VIOS Vaassen speelt momenteel met drie vrouwenteams en 2 meisjes team onder 10 in de competitie. Vr1 eindigde dit seizoen als 2e in de derde klasse. Het kampioenschap werd op één punt gemist. Het doelsaldo is gigantisch of zegt dit iets over de sterkte van de competitie?

Eindstand:

1 SDC Putten VR1   22 61 139 - 23
    2 VIOS V. VR1         22 60 113 - 23
    3 IJVV VR1              22 54 119 - 22
    4 asv Dronten VR2  22 42  57 - 37

De geschiedenis van SV Gramsbergen:

13 Juni 2020 was een gedenkwaardige dag. Het was die dag exact 75 jaar geleden dat in cafe Kamphuis een nieuwe voetbalvereniging in Gramsbergen werd opgericht.
    Op 13 juni 1945, dus net na de oorlog, op 1 september 1945 is dit officieel geworden en hadden de 54 aanwezige heren en 6 dames bij de oprichtingsvergadering nooit kunnen vermoeden dat dit het begin was van een hele mooie club met inmiddels een rijke historie. Omdat iedereen zich enthousiast inzette kwam de vereniging in korte tijd tot stand. Wim Vasbinder was de eerste voorzitter (1945 – 1962) van de SV Gramsbergen. Begin 70er jaren werd sportpark ’t Hoge Holt in gebruik genomen. Eerst met 1 veld en enige tijd later kwam er een tweede veld en kleedkamers. Daarna kwam er in 1973 een heuse kantine en kleedkamers met douches en wc. De vereniging groeide gestaag en begon in 1972 als één van de eerste verenigingen in Nederland met damesvoetbal. Ook grote evenementen zoals het Internationale VrouwenToernooi en het familievoetbaltoernooi horen bij SV Gramsbergen en zijn alleen mogelijk dankzij de inzet van de leden, vrijwilligers en sponsoren. Natuurlijk mogen de G -voetballers niet worden vergeten die sinds enige jarenactief zijn bij de club. Voetbal is er voor iedereen bij SV Gramsbergen, ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
    SV Gramsbergen speelt momenteel met drie vrouwenteams in de competitie. Bij de jeugd spelen jongens en meisjes gemengd, Vrouwen 1 eindigde als derde in de competitie derde klasse.

Aanvang wedstrijd: 14.30 uur.
    Sportpark de Kouwenaar, Woestijnweg 63, 8172 CN Vaassen.

• De organisatie van het IVT wenst Vrouwen 1 heel veel succes.