• Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Gerko Pijlstra stonden Gramsbergen en Elim aan de aftrap voor de eerste competitiewedstrijd na lange tijd. Vooraf werd er druk gespeculeerd hoe beide ploegen er na een succesvol bekertoernooi op zouden staan. Zonder noemenswaardige mutaties stond er aan beide zijden een team klaar die voor de drie punten zou gaan. Gramsbergen direct duidelijk de driepunten deze middag op t ’Hoge Holt bleven met waarschijnlijk de snelste goal in de competitie ooit. Voordat de klok op het scorebord 1 minuut aangaf lag de bal al in het net. Op rechts werd de op snelheid liggende David Houtman aangespeeld die onmiddellijk de richting naar het vijandelijke doel koos en met een harde schuiver de keeper van Elim kansloos liet. Zonder enig balcontact moest Elim deze dreun even verwerken en had zomaar in de 3e minuut ook de 2e dreun kunnen incasseren, ware het niet dat keeper Terpstra attent reageerde op de inzet van Wouter Schuldink die na een vloeiende aanval werd aangespeeld door Roy Seinen. Gramsbergen bleef domineren en gaf Elim geen ruimte om in de wedstrijd te komen en dat leverde ook pas in de 13e minuut enig gevaar op voor het Gramsberger doel, maar daar werd doelman Kosters niet direct zenuwachtig van. Gramsbergen liet na deze fase de teugels wat vieren en dat bracht Elim wat meer in de wedstrijd. Waar Gramsbergen het moet hebben van vloeiende snelle combinaties en niet van de lange ballen en vooral niet spelend vanuit stilstand, was het even een fase dat de wedstrijd inkakte. De hard werkende Roy Seinen zorgde echter voor de ommekeer in de 24e minuut. Met een sublieme bal op Wouter Schuldink die vervolgens Elwin van der Veen Veen op maat in stelling brengt was de 2-0 een fijt. Gramsbergen had volledig grip op de wedstrijd en had na opgelegde kansen van Houtman, van de Veen en Seinen zomaar dik voor kunnen staan ware het niet dat keeper Leon Terpstra uittekende reddingen verrichte. Elim stelde er in de eerste helft weinig tegenover en mocht op wat kleine kansen na de handen dichtknijpen dat het scorebord bij rust nog steeds op 2-0 stond.

In de 2e helft was Elim wat meer bij de les en dacht Gramsbergen waarschijnlijk dat de wedstrijd al gespeeld was. Het tempo was te laag en van echte combinaties was geen sprake meer, toch bleef Gramsbergen de controle over de wedstrijd houden en dat is natuurlijk ook een verdienste. Het was wederom Wouter Schuldink die in de 71e minuut van zich liet spreken. Weggestuurd op links snelde hij richting het strafschopgebied waar iedereen een voorzet verwachte. Schuldink besloot echter anders en poeierde de bal knap in de verre hoek en was de wedstrijd met een stand van 3-0 zo goed als in de pocket. Toch moest keeper Jur Kosters direct daarna zijn kwaliteiten tonen op een inzet nadat de bal eerst de paal toucheerde. De scherpte en tempo was er daarna voor Gramsbergen weer een periode af en dat werd toch onnodig afgestraft. Het was de goed spelende Justin Benjamins die voor de eretreffer zorgde. Gramsbergen wint verdient met 3-1 maar zal zeker volgende week uit bij Gorecht wat langer en goed bij de les moeten blijven. Na afloop zeker tevreden trainers, spelers, supporters en niet te vergeten de kantinebaas. De overwinning werd uitbundig gevierd.

Volgende wedstrijd naar Gorecht en die begint om 15.00 uur.

Henk Reins

• Foto's zijn gemaakt door Gerard Benjamins