• Protocol kampioenschap

  Wanneer is een team kampioen?
  I.v.m. de diversiteit aan verschillende competities kiezen wij ervoor om enkel de teams te huldigen die na de winter competitie op basis van de stand van de KNVB competitie bovenaan staat.

  Lagere jeugdelftallen - geen kampioenschap
  Bij de mini’s, jeugd onder de 9 jaar (JO-09) en een deel van de jeugd onder de 10 jaar (JO-10) wordt de stand niet bijgehouden (in de voetbal app) en wordt men dus ook geen kampioen. Vanaf de JO-11 zullen teams door de vereniging worden gehuldigd als kampioen.

  De KNVB zegt daarover: “Bij de Onder 8 t/m Onder 10 pupillen worden geen uitslagen en standen meer gepubliceerd. Dit is in lijn met de ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdvormen waarbij het draait om het vergroten van het spelplezier van pupillen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen uitkomend in Onder 8 en Onder 9 nog niet in staat zijn om weken vooruit te kijken en daarom geen echte interesse hebben in rangen en standen.

  Het bijhouden van een competitie en toewerken naar een kampioenschap blijkt vooral van waarde en belang voor trainers, leiders en ouders. Dit kan leiden tot onnodige spanning en druk wat ten koste gaat van het spelplezier van het kind. De KNVB houdt wel de uitslagen bij om teams op het juiste niveau in te delen.” Wij gaan als club mee met de argumenten van de KNVB en vieren daarom geen kampioenschap voor deze jeugdteams.

  Wie houdt dit in de gaten?
  De leider draagt zorg voor controle op een mogelijk kampioenschap van teams en geeft dit op tijd aan de contactpersoon van het jeugd bestuur.

  Huldiging?
  De huldiging wordt uitgevoerd door de voorzitter van de club op een nader te bepalen dag. Op deze dag worden alle jeugdteams gehuldigd in de kantine. Elk team zal voor deze huldiging een uitnodiging ontvangen.

  De teams die kampioen zijn geworden krijgen gratis 1 bakje patat met ranja ophalen in de kantine. Snacks en ander drinken is voor eigen rekening. Dit kan het team ophalen op de dag dat ze kampioen worden.

  Kampioenswagens
  Het gebruik van kampioenswagens is niet toegestaan als er geen vergunning is afgegeven. Volgens het Reglement verkeersregels en verkeerstekens (RVV) is het namelijk verboden personen te vervoeren in of op een aanhangwagen achter een motorvoertuig of bromfiets.

  De afgelopen jaren zijn er in Nederland een aantal ongevallen geweest met kampioenskarren. Hierbij was er geen vergunning afgegeven, waardoor de veiligheid niet was gewaarborgd. Vervolgens zijn bestuurders van de betreffende verenigingen persoonlijk aansprakelijk gesteld voor deze ongevallen.

  We gaan uit van jullie begrip. Natuurlijk is een kampioenschap iets wat goed en veilig gevierd moet worden, stem de festiviteiten van tevoren daarom altijd eerst even af met het (jeugd) bestuur.

  Bedankt voor jullie begrip. 

  Bestuur SV Gramsbergen