• SV Gramsbergen heeft opnieuw een ruime overwinning behaald. In Het Friese Wolvega werd de plaatselijke FC aan de zegekar gebonden. Na de 90 minuten stond een 1-4 stand op het scorebord. 

  Gramsbergen startte goed en het zette FC Wolvega met mooi combinatiespel onder druk maar dat hield na een minuut of zes op toen FC Wolvega na een enorme scrimmage voor het doel van Jur Kosters eigenlijk de 1-0 had moeten scoren maar dat niet deed. Uiteindelijk was het een Gramsbergse schoen die de bal van de doellijn schoot. Dit was voor Wolvega het signaal om de mouwen nog eens extra op te stropen. Met “mannelijk “maar fair voetbal werd Gramsbergen aangepakt en dat leverde via de slim spelende en supersnelle linkerspits Sean de Ruiter een aantal goede aanvallen op die of door onkunde van zijn collega’s of door de verdedigers en Jur Kosters ongedaan werden gemaakt. In de 13e minuut had Sander ter Wijlen pech toen zijn schot op de lat eindigde na een mooie aanval via de linkervleugel. In de 17e minuut was het Rutger Dijk die net een teenlengte tekort kwam om een te zachte terug speelbal te onderscheppen. De doelman van Wolvega kon de bal net voor zijn schietgrage rechtervoet wegplukken.

  Na een sprintduel tussen Stef Schuurman en de snelle de Ruiter bleek Stef een hamstringblessure te hebben opgelopen en moest hij worden vervangen door Marijn Gaasbeek. Lars Kieft verhuisde naar de rechtsback positie en dat betekende voor de gevaarlijke de Ruiter minder ruimte en kon hij minder gevaar stichten. Gramsbergen had het aanvallend moeilijk met de speelwijze van Wolvega maar gaf verdedigend weinig weg zodat er eigenlijk een “kick and rush” potje ontstond zonder dat er sprake was van goed spel. De rust werd zodoende met 0-0 op het bord gehaald. 

 • Direct na de thee was het Nick Leferink die met een hard schot dat van richting werd veranderd in de 47e minuut de 0-1 op het bord bracht. Een mooie opsteker zo kort na de pauze. Maar Wolvega beet onmiddellijk weer van zich af toen na de aftrap een goede aanval door het centrum werd afgesloten met een doelpunt van de slimme de Ruiter die uit de rug van een verdediger kwam en de bal over de doellijn frommelde voor de 1-1. Het spel bleef op en neer golven waarbij Gramsbergen het initiatief naar zich toe begon te trekken. 

  Trainer Rahantoknam wisselde vervolgens Rutger Dijk voor Roy Seinen en zag hoe in de 62e minuut een prachtige crossbal van David Houtman goed door Kelvin Jager werd aangenomen naar binnen werd gekapt en van afstand op doel van FC Wolvega werd geschoten. De soms onrustige doelman van Wolvega is er vast niet rustiger van geworden want hij liet het schot tussen zijn handen en benen doorglippen zodat de bal tergend langzaam over de doellijn hobbelde voor de 1-2. Niet onverdiend maar zeer fortuinlijk zullen we maar zeggen.  

  Gramsbergen was nu de bovenliggende partij en dat werd in de 69e minuut nog duidelijker toe een prachtige pass van Nick Leferink op David Houtman tot een even goede voorzet leidde, de laatste man van Wolvega wilde de bal wegrossen maar deed dat binnen zijn eigen doelpalen en zo kwam de 1-3 op het bord. Nadat Sander ter Wijlen was gewisseld voor Elwin van der Veen was het Roy Seinen die in de 88e minuut voor het slotakkoord tekende toe hij van buiten de zestien hard en zuiver in de linkeronderhoek schoot en de 1-4 op het bord bracht. In het schemerdonker floot scheidsrechter Rotmensen, die onopvallend en dus prima floot, na precies 90 minuten af en was de overwinning een feit. 

  Uiteindelijk een verdiende overwinning die wellicht wat ruim uitviel. Een slechte eerste helft gevolgd door een prima herstel in de tweede helft. Mooi om te zien hoe de spelers het aanvoelen dat de tegenstander het conditioneel moeilijker krijgt en er juist dan een schep bovenop doen om de overwinning naar zich toe te trekken. Mooi om te zien dat het trainersduo rustig en beheerst blijft coachen. Mooi om te zien dat het complete team steeds volwassener omgaat met wedstrijden en omstandigheden. Mooi om vast te stellen dat SV Gramsbergen een hecht en sterk collectief is, wie weet wat het onze club gaat brengen. Volgende week wacht ons FC Meppel op het Hoge Holt, opnieuw een lastig te bestrijden ploeg. Voor aanvang wedstrijd goed op de site letten. 

  G.K. 

 • (Noot van de redactie: foto's gemaakt door Gerard Benjamins)