• Afgelopen zaterdag 18 september 2021 speelde het vlaggenschip van onze vereniging haar 3e bekerwedstrijd thuis op eigen sportpark het hoge holt , waar tegenstander SSA DVC Dedemsvaart 5 op bezoek kwam (iemand enig idee waarvoor die afkorting staat?) het bleek om een voetbalvereniging te gaan. naast dat wij op het 3e veld mocht aantreden speelde onze evenknie Gramsbergen 6 op het veld 4 naast ons en tevens tegen die zelfde voetbalvereniging uit Dedemsvaart, en was er op een andere uithoek van ons sportpark nog een wedstrijd op veld 1, waar het 1e team speelde. verder was het nagenoeg leeg op ons nieuwe kunstgrasveld, iets waar we nogal verbaast over waren. onze zeer gewaardeerde collega`s van Gramsbergen 6 zouden op deze zelfde rubberen mat afgelopen donderdag hun 2e bekerwedstrijd spelen, echter moest deze verplaatst worden naar de uitvereniging omdat onze velden (lees kunstgrasveld) niet beschikbaar was omdat het 1e elftal hier graag wil trainen, blijkbaar is dit contractueel vastgesteld en kan onze hoofdtrainert dit veld ten allen tijde opeisen en moet alles en iedereen hiervoor wijken, en zich aanpassen. Door de aanpassing van locatie werd de aanvangstijd voor de heren van 6 ook vervroegd, hierdoor ontstond er een tekort aan spelers, en of dat nog niet erg genoeg is moest ook onze scheidsrechter vervangen worden, want het verzoek was wel of onze eigen scheidsrechter eventjes mee kon verhuizen naar een andere locatie, gelukkig hebben we binnen onze vereniging genoeg scheidsrechters en is het elke week weer gemakkelijk te regelen dat elk team een scheidsrechter heeft, dit komt ook mede door dat elk seniorenteam wekelijks een scheidsrechter aanlevert onder de nom van sportieve plicht, en ik begrijp dat dit bij bijna elk team zonder problemen wordt geaccepteerd en geregeld, bedankt daarvoor, zulke mensen zijn onmisbaar! Ik hoop dat het al met al een zinvolle training op kunstgras was, misschien is het dan ook handig om hier je wedstrijden op te gaan spelen.

Om iets over half 3 klonk het eerste fluitsignaal door vrijwilliger Hoekstra voor het start van de wedstrijd, en direct zocht Gramsbergen de druk naar voren, wat resulteerde in de eerste kansjes. In de wetenschap dat de 1e beker wedstrijd gewonnen werd en de 2e wedstrijd in een spectaculaire 6-6 eindigde wisten de heren van Gramsbergen 7 wat ze te doen stond, winnen en het liefst met een zo groot mogelijk verschil. Ondank het spelerstekort bij zowel het 6e en het 7e had laatstgenoemde een voordeel, door het spelerstekort werd er beroep gedaan op spelers uit het verleden, en zo konden we deze wedstrijd beginnen met de volledige uiterst succesvolle voorhoede van het seizoen 2015-2016 op de bank(dit werd nog bijna de voorhoede van 2011-2012 maar Jan Altena bleek als toeschouwer te passeren), een fijne gedachte dat als je veel moet scoren je ook veel kunt wijzigen in je speelstijl voorin aldus leider, gelegenheidsvlagger en sponsor Hekman, onmisbaar zulke mensen! We gingen na een goede 1e helft rusten met een verdiende 4-1 voorsprong.

De 2e helft wisten we wat we moesten doen en wisselde we 1 maal. Hielke kwam terug na een zeer verdienstelijke 1e helft op veld 4 en kwam er in voor Peter, die een wat later bleek zeer verdienstelijke 2e helft op veld 4 speelde, manen namens oa. Het 6e elftal nogmaals bedankt(spelers die klaar staan waar ze nodig zijn, zijn onmisbaar)! De wedstrijd naderde de ontknoping en inmiddels was het met nog een paar minuten te gaan 6-2, en doordat we ondertussen het resultaat van de andere wedstrijd wisten in onze poule, betekende dat we nog 1 doelpunt verwijderd waren van een beslissingswedstrijd, dan wel directe plaatsing voor de volgende ronde, hierop wisselde Viskaal de ene naar de andere moegestreden speler en zorgde ervoor dat we met nog een paar minuten op de klok die befaamde voorhoeden van 2015/16 in het veld hadden staan, dit resulteerde in een storm aan gestroomlijnde aanvallen, waarna een enkele onmisbare kans, de enorm belangrijke 7e goal werd gescoord, je moet het maar kunnen op zo’n moment met zoveel druk op je schouders, er zijn er niet veel die dat kunnen, dan ben je wat mij betreft on…….. Dit was tevens het laatste moment van de wedstrijd en hierop kon een klein feestje losbarsten.

Tot slot.

Wij als lagere senioren elftallen zijn niet veeleisend, we willen graag die aantal wedstrijden op jaarbasis spelen, het liefste in ons mooie Gramsbergen, maar in geval van nood ook elders, echter zijn we wel benieuwd waar deze Trent van onze mooie amateurvereniging gaat eindigen. Het is voor ons allen dezelfde hobby.

Onze dank van afgelopen zaterdag gaat uit naar onze eigen spelers en staf, die naast lid, ook vrijwilliger en sponsor zijn, wij genieten hier als team wekelijks van.

Tevens een dank naar de scheidsrechter van vandaag, en ook al die andere scheidsrechters van onze vereniging. Jullie zijn onmisbaar!

Gastspelers, bedankt!

Tot slot nog een blijk van waardering naar de voorhoede van 2015-2016, ook jullie zijn dus blijkbaar vele jaren later nog altijd onmisbaar!

As. Zaterdag starten wij onze competitie met een uitwedstrijd tegen SSA DVC Dedemsvaart 6, we hebben er zin in.

Tot horens,