• Halverwege de 2e helft heerste er zaterdag een berustende stilte op sportpark ’t Hoge Holt. De thuisploeg keek op dat moment tegen een 1-3 achterstand aan en het vertrouwen op een goede afloop was ver te zoeken bij de eigen aanhang. Gramsbergen kwam voor rust nog wel op voorsprong maar met name in het eerste kwartier na de thee maakten de gasten uit Almelo het verschil en liepen uiteindelijk uit naar een duidelijke 1-5 zege. Op die uitslag viel niets af te dingen. ON was beter deze middag en is de nieuwe koploper in 2I Oost.

    Onder perfecte omstandigheden en onder leiding van een uitstekende scheidsrechter Schoonhoven waren het de gasten uit Almelo die het initiatief namen in de openingsfase. Met individueel een paar zeer sterke spelers was het al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden voor de ploeg van Rick Mulder. Met name de razendsnelle spits Joane Alain Goury, afkomstig uit Ivoorkust en een verleden bij de jeugd van Inter Milan, was een ware plaag voor de Gramsberger verdediging. Geheel onverwacht komt Gramsbergen in de 18e minuut nog wel op voorsprong. Verdediger Tyrese Voort gaat hopeloos in de fout en schuift de bal voor de voeten van spits Roy Seinen die de bal in het door doelman te Riet verlaten doel laat hobbelen. Gaande de 1e helft krijgt de thuisploeg de wedstrijd iets meer onder controle en lijkt het op 2-0 te komen als Roy Seinen een corner van Yvar Nijboer perfect inkopt. De bal wordt echter op de lijn gekeerd door een oranjehemd. In plaats van 2-0 valt even later de gelijkmaker. Plaaggeest Goury is 2 verdedigers te slim af en speelt zich knap vrij. Op het harde schot van dichtbij is doelman Kosters kansloos. Op slag van rust hadden de groenwitten opnieuw op voorsprong moeten komen. Een vrije trap van Nick Leferink eindigt voor de voeten van de mee opgekomen back Ruben Meijerink maar hij schiet veel te zacht in. Dot van een kans verloren, ruststand 1-1.

    Na de thee is Gramsbergen niet bij de les en komen de gasten veel scherper uit de kleedkamer. Een nonchalant balletje terug wordt nog net niet afgemaakt door Goury maar een fractie later weet de uitblinkende middenvelder Casey Davis vanaf randje 16 het net wel te vinden. De thuisploeg probeert het wel maar kan in de 2e helft geen potten breken. In de 61e minuut loopt het tegen een perfecte Almelose counter aan die met een mooie stift wordt afgerond door aanvoerder Mauro Lodde, 1-3 dus en de wedstrijd ‘in de knip’ voor de gasten. Gramsbergen is in het vervolg van de wedstrijd onmachtig en krijgt slechts een paar kleine kansjes (kopbal Nijboer in handen van de doelman en schot Slot net over de kruising). ON kan de wedstrijd gecontroleerd uitspelen, komt op 1-4 dankzij een intikker van Thijs Hendriks en het slotakkoord is voor Tyrese Voort. Daar waar hij voor rust in de fout ging maakt hij dit in de slotminuut meer dan goed. Met een schot van grote afstand tekent hij voor de 1-5 eindstand. Gramsbergen trainer Rick Mulder was na afloop duidelijk: “we geven de wedstrijd in de 2e helft weg, komen slecht uit de kleedkamer, spelen zonder geloof in eigen kunnen en missen duelkracht”.

    Een ruime nederlaag dus voor de thuisploeg dat vandaag zijn meerdere moest erkennen in ON dat in deze vorm zeker een grote rol gaat spelen in de strijd om de titel. Gramsbergen zal de rug moeten rechten. Tegen een nederlaag als deze kun je oplopen. Belangrijk is het wel om de eerstvolgende wedstrijd (uit tegen Tubantia) anders voor de dag te komen. Daar kan (en moet) komende week dus aan gewerkt worden. Het verleden leert ons dat het 1e elftal meestal verliest als er na afloop een optreden in de kantine is. Helaas heeft zangeres Bianca Frieling die traditie deze middag niet kunnen doorbreken.

    Albert van der Veen.

  • Foto's zijn gemaakt door Gerard Benjamins.