• Maandag 13 juni 2022 werd er beslist om voor het eerst in 25 jaar Internationaal Vrouwen Toernooi niet deel te nemen en te gaan voor promotie naar de 2e klasse. Hiervoor moest in de halve finale worden gevoetbald in Vaassen tegen VIOS Vaassen. De dames van VIOS hadden er vooraf een waar spektakel van gemaakt: een ware opkomst met vlaggende jeugd, kinderen op de arm, een sokkel waar de scheids de bal afpakt, vuurwerk rondom het veld en het opstellen op linie en het schudden van de handen op CL – wijze alsook een pupil van de week. Hulde en prachtig om mee te maken.

• Na een beter begin van VIOS in de eerste helft kwam onze tegenstander op 1-0. Gedurende de helft kwamen wij beter in ons spel en creёerden kleine mogelijkheden. Helaas net voor de rust werd de stand op 2-0 gebracht. In de rust vooral met elkaar besproken om positief naar elkaar te blijven en een kleine tactische aanpassing werd het in de eerste minuut van de 2e helft 2-1. Een fikse opsteker. Door de tegenstander flink onder druk te zetten en te houden werd de gelijkmaker gescoord; 2-2. De hitte ging meer en meer zijn tol eisen en tegen het eind van de wedstrijd waren er speelsters die op het tandvlees liepen maar niet de scheidsrechter. Hij was nog in staat om in de laatste minuut vanuit de middencirkel de handsbal, bijna vangbal, in de 16 meter niet te zien. Verlenging, spanning, emotie en tegenvallers. Alle ingrediënten in 30 minuten voetbal. Weer een achterstand opgelopen: 3-2.
    Weer een tactische aanpassing en …………..3-3. Penaltyschieten.
    De eerste 5 van beide partijen gingen er naadloos in. Spanning, emotie, loterij????
    8e Pengel VIOS ………… op de paal. Zenuwen, nerveus ……… winst 10 – 11 = FINALE!!!!!!!!
    KARAKTER, DOORZETTINGS VERMOGEN, WINNAARS, PETJE AF, DIEP RESPECT.

• Finale nacompetitie SV Gramsbergen VR 12e / 3e klasse

Datum:                    zaterdag 25 juni 2022