• Na vorig weekend de eerste wedstrijd zonder publiek te hebben gespeeld, maar wel met een mooie livestream, moest Gramsbergen dit weekend in en tegen Meppel aantreden. Helaas nu geen livestream, maar met slechts enkele gegadigden. Dit is waarschijnlijk de laatste wedstrijd in de competitie voorlopig in verband met de nieuwe corona maatregelen. We zullen het zien. Dan nu naar de wedstrijd.


    1e helft
    Het was direct vanaf het begin duidelijk dat Meppel de punten in eigen huis wilde houden. In de 1e minuut volgt al een 100% kans voor de aanvaller van Meppel, na snel balverlies op het middenveld van Gramsbergen, kan de aanvaller vrij doorlopen. Gelukkig voor Gramsbergen schiet hij deze bal over het doel van Jur. Daarna nog enkele goede kansen voor Meppel, eerst is het een stiftje wat net niet hard genoeg is en in de 12e minuut komt Gramsbergen weer goed weg, als de bal van de aanvaller net op de paal belandt. Hierna komt Gramsbergen wat beter in de wedstrijd en het is in de 22e minuut ook al raak. Een mooie actie via Schuldink aan de linkerkant, komt voor de voeten van Houtman. Hij schiet deze bal mooi in het dak van het doel, en laat zo de 0-1 voorsprong noteren. Er volgt na een iets te harde terugspeelbal aan Gramsberger kant, nog een hachelijke situatie, maar gelukkig voor Jur en Gramsbergen gaat dit net goed. Gramsbergen blijft de betere partij en na een mooie voorzet van Willems, is het Leferink die in de 32e minuut de 0-2 tegen de touwen kopt. Dan gaat het ineens hard, terwijl nog een aantal personen notities van de 0-2 aan het maken zijn, ligt de bal er alweer in voor de 0-3. Met waarschijnlijk het doelpunt van het jaar is het van der Veen die vanaf de middellijn verwoestend uithaalt en de 0-3 op weergaloze wijze laat noteren! We gaan met een mooie tussenstand van 0-3 rusten.


    2e helft
    In de 2e helft probeert Meppel het wel, maar het is Gramsbergen dat in de omschakeling steeds een stuk gevaarlijker is. Uit een cornerbal in de 50e minuut kopt Lars nog een bal op de lat. In de 53e minuut nog een goede kans voor Meppel, maar deze gaat voor hun net langs de verkeerde kant van de paal. Hierna gebeurt er een tijdje niet zoveel meer, tot Gramsbergen in het laatste kwartier toch nog even gaat aanzetten. Het is wederom Leferink die in de 74e minuut via een mooi schot in de lange hoek, de 0-4 laat aantekenen, na een goede actie van Willems. In de 80e minuut nog enkele kansen via Elwin en een kopbal van Roy. Hierna volgen nog 4 wissels, waarbij Slot, Fransen, Schuurman en Gaasbeek de laatste minuten vol mogen maken. Gramsbergen blijft aanvallen en in de 84e minuut volgt een vrije bal, die door van der Veen lekker wordt ingeschoten, maar gered wordt door de keeper. Na een mooie aanval in de 86e minuut van Gramsbergen, is het David die rustig binnen schuift en het slotakkoord op 0-5 bepaalt.
    Uiteindelijk dus een mooie ruime overwinning op Meppel, na het mindere eerste kwartier, zeker dik verdiend voor Gramsbergen. Gramsbergen heeft duidelijk de weg omhoog weer gevonden, maar het is de vraag hoe het nu verder gaat met de competitie. Dit zullen we aankomende week wel gaan horen. Als de competitie toch nog doorgaat, spelen we volgende week thuis tegen De Weide.