• Omlijsting

Het toernooi heeft altijd een bijzondere openingsmanifestatie. De invulling daarvan is ieder jaar verrassend zoals vorig jaar door de deelnemende teams zelf gemaakte ludieke filmpjes/foto's. In het verleden was er al eens een spectaculaire recordpoging ‘balletje hooghouden’, de uitvoering met enkele honderden speelsters van de Diski Dance, een parade van alle deelneemsters door Gramsbergen en openingswedstrijden van onder meer het Nationaal Militair Vrouwenelftal, meervoudig landskampioen Saestum en het Nederlands Burgemeesterselftal tegen selecties van toernooideelnemers of regionale clubs. Soms onder leiding van internationaal bekende scheidsrechters zoals Jaap Uilenberg en Ben Haverkort. Ook werd iedereen al eens verrast door de komst van SBS6-weerman Piet Paulusma. Je ziet het, we houden wel van een stunt!

• Tijdens het toernooi is er het nodige vertier met muziek van een dweilorkest en de prijsuitreiking met bekende Nederlanders, zoals profvoetbalster Anouk Dekker, Daniël Lohues, zanger van de Drentse popgroep Skik, profvoetballer Arne Slot en bij de tiende editie de Nederlandse “sportbazin” Erica Terpstra. Verder was al eens te gast voetbaltrainer Gert Heerkes, nu assistent trainer van het beloftenteam van Rosenborg BK. Daarvoor trainer van onder andere Quindao Red Lions (China), SC Cambuur Leeuwarden, FC Emmen,  Willem II, Heerenveen en Heracles. In 2007 werden enkele poulewedstrijden en de finales geleid door internationaal topscheidsrechter Eric Braamhaar. En in 2009, 2010 en 2018 gebeurde dat door Pol van Boekel en in 2011 en 2012 was Bas Nijhuis te gast. In 2013 was Eric Braamhaar weer te gast en in 2015 was Bas Nijhuis voor de derde keer te gast. Wie er in 2020 komt is nog een verrassing. Op zaterdagavond is er een grote feestavond met een deejay of live-muziek. Vrij toegang voor deelnemers en teamleiders.

• Gramsbergen
    Het ruim 3600 inwoners tellende stadje Gramsbergen behoort tot de gemeente Hardenberg en ligt in het noordoosten van de provincie Overijssel aan de Duitse grens en aan het riviertje de Vecht. Er zijn diverse oude panden en kroegjes in het gezellige centrum en natuurschoon in de omgeving. Gramsbergen is zeer bekend geworden door haar prominentste inwoner, Erik Hulzebosch, de nummer twee van de laatste Elfstedentocht en winnaar van So You wanna be a Popstar. Een andere voormalig prominente sporter uit ons stadje is profwielrenner Albert Timmer van Team Giant-Alpecin, in 2009 en van 2012 t/m 2017 deelnemer aan de Tour de France.

Sporvereniging Gramsbergen

Sportvereniging Gramsbergen is opgericht op 1 september 1945. De vereniging beschikt over een prima accommodatie met vijf speelvelden, waarvan een kunstgrasveld (uit het stadion van Heracles Almelo) en één voorzien van een nieuwe tribune, twee trainingsvelden, twaalf kleedkamers en een volledig nieuw, in twee verdiepingen gebouwd clubhuis.