• Een goed begin is het halve werk, de eerste klap is een daalder waard en eind goed al goed. Het is allemaal van toepassing op de eerste competitiewedstrijd uit bij NEC Delfzijl. De verwachtingen waren hooggespannen bij de Gramsberger supporters en niet in de allerlaatste plaats bij de selectie en begeleiding.

Meer spannend dan goed.

Met de geblesseerde spelers Bart Seinen en Lars Kieft en de geschorste Kelvin Jager als toeschouwer begonnen beide ploegen met goede moed aan de wedstrijd die eigenlijk nooit een echte wedstrijd werd. In een te laag tempo en met veel slordige passes en balverlies aan beide zijden kwam er niet echt spanning op de wedstrijd. Gramsbergen was het eerste kwart wat licht in het voordeel met wat kansen, maar paal en keeper stonden nog even in de weg. In de 14e minuut was het wel raak. NEC kwam even stevig onder druk en kon de bal maar half wegwerken uit het strafschopgebied. Het was Roy Seinen die de bal kon aannemen op de 16 meter en met een hard schot de keeper van NEC onhoudbaar passeerde. Na deze vroege 0-1 voorsprong zou je verwachten dat Gramsbergen wat beter in het spel zou komen en wat rustiger aan de bal zou worden, maar dat was niet het geval. NEC kwam daardoor in de 24e minuut alweer op gelijke hoogte. Na een corner en wat geklutst in het strafschopgebied kon nu Gramsbergen de bal niet onder controle krijgen en uit de gevarenzone schieten. Samir Ennaciri lukte dit wel en haalde uit voor de gelijkmaker. Kansen over en weer, maar de scherpte ontbrak bij beide ploegen.

Na rust

In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld met over en weer wat speldenprikken. Beide trainers brachten al snel een paar wissels in om de wedstrijd te kantelen. Bij Gramsbergen kwam er met de inbreng van Schuldink en Van Der Veen meer druk op de verdediging van NEC en ontstond er een klein veldoverwicht. Beide wissels waren in de 73e minuut betrokken bij de 1-2 voorsprong. Met een pass op maat speelde Wouter Schuldink Elwin van der Veen aan en die haalde verrassend voor de directe tegenstander en de keeper van NEC meteen vanaf grote afstand verwoestend uit. De bal verdween met militaire precisie in de verste hoek voor de 1-2. Gramsbergen probeerde druk te houden maar dat lukte maar ten dele en dat gaf ook NEC weer wat mogelijkheden om aan te vallen. Het lukte Gramsbergen letterlijk en figuurlijk de overwinning over de streep te trekken en de drie punten mee naar huis te nemen.

Mooie punten

Trainer Stefan Rahantoknam nam met een brede grijns de felicitaties in ontvangst van de supporters en gaf aan heel blij te zijn met de punten maar niet met het vertoonde spel. Het spreekwoordelijke begin was dus typerend voor het wedstrijdverloop, daarom ook maar een afsluiter aan het eind van dit verslag. Beter 3 punten na een matige wedstrijd dan met lege handen na een goede wedstrijd, dat is ook een kwaliteit. Volgende week het vervolg met een thuiswedstrijd tegen Drenthina.