• Gramsbergen was uiteindelijk de winnaar op sportpark in Hulsen, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Het was hard werken in de reguliere speeltijd en de 30 minuten verlenging waarin de wedstrijd alle kanten opvloog. Vol trots liep de selectie van Gramsbergen rond 18.00 uur het eigen sportpark op en kan zich nu gaan opmaken voor een echte finale komende zaterdag met als hoofdprijs promotie naar de 1e klasse.

De wedstrijd begon zonder de geblesseerde Kelvin Jager en met op de bank een oude bekende, Gerwen Reinders. Misschien vreemd, maar ons 2e elftal moest natuurlijk ook in de sterkste opstelling spelen en dan moet je creatief zijn met de beschikbare spelers. Het was voor beide ploegen eerst even aftasten, maar het tempo zat er al gelijk in en Gramsbergen liet met een paar mooie aanvallen zien wat ze in huis hadden. Hulsen was vooral gevaarlijk bij corners met vele lange mensen in de ploeg. Dat betaalde zich dan ook al vrij snel uit. Een inzet na een corner werd eerst nog van de lijn gehaald maar in de kluts binnengetikt door Poortman voor de 1-0. Hulsen bleef hierna aandringen en er ontstonden gevaarlijke situaties voor het doel van Gramsbergen. Het bleef opletten op de lange ballen die Hulsen speelde op de buitenspelers en de daaropvolgende voorzetten. Gelukkig had Gramsbergen ook wat lengte achterin met Kieft en Kremer om dit allemaal te ontregelen. In de 28e minuut werd Gramsbergen bijna in het zadel geholpen door Hulsen zelf maar via het hoofd van een verdediger eindigde de bal op de lat. Kort daarop moest de keeper redding brengen op een hard schot van Meijerink. In de 35e minuut was het wel raak en was het Houtman die een verre bal van Meijerink goed beoordeelde en over de keeper lepelde voor de 1-1. Op slag van rust was het Jur Koster die drie keer een inzet pareerde van Hulsen en daarmee Gramsbergen hoop gaf voor de tweede helft.

Stef Schuurman bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Nick Leferink die verrassend op rechtsvoor ging spelen. Gramsbergen begon sterk aan het vervolg en gooide er wat leuke combinaties uit maar echte doelkansen op het schot van Houtman na kwamen er nog niet. Het bleef een gelijk opgaande strijd en trainer Mulder wisselde Meijerink voor Slot waardoor Nick Leferink op het middenveld ging spelen. Hulsen bleef het proberen met hoge ballen in de 16 meter, maar verdedigend stond het als een huis. Met de 1-1 stand was het dus verlengen en werd de moegestreden Zweers gewisseld voor de routine van Kelvin Jager. Al na 2 minuten moest Jur Koster alweer zijn kunnen tonen zoals zo vaak deze middag maar moest toch toestaan dat een knap uitgespeelde aanval van Hulsen binnengetikt werd door Fabian te Kolsté voor de 2-1. Hulsen had ook zomaar in de 12e minuut de 3-1 kunnen scoren, maar weer was het Kosters die redding bracht. Twee minuten later gebeurde toch waar iedereen op zat te wachten. Een vrije trap op eigen helft van Jager beland in de 16 meter bij Job Kremer die voor de 2-2 tekent. Een minuut later geeft Gramsbergen de genadeklap en is het Xaver Slot die oog in oog komt te staan met de doelman van Hulsen en met een schuiver de 2-3 op het scorebord zet.

Gramsbergen wisselde in het laatste kwart nog Willems en Alfring en kwamen Reinders en Timmer in het veld. Het was aan beide ploegen te merken dat het hoge tempo zijn sporen ging achterlaten en voetballend het wat minder werd. Hulsen pompte alleen nog hoge ballen richting het doel van Gramsbergen in de hoop dat iemand er goed ging tegen aanlopen. Gramsbergen loerde nog op een uitval maar ook die leverden geen resultaat op. Er was deze middag weinig krachtverschil tussen beide ploegen. Het was hard werken voor Gramsbergen om de 2-3 over de eindstreep te trekken en dat lukte mede met dank aan Jur Kosters die aan een topseizoen bezig is.

Wij gaan naar de finale en dat is al een bekroning op een mooi seizoen, hoe deze finale ook gaat eindigen. Voor de afzwaaiers Kieft, Jager Alfring en Schuurman hoop ik van harte dat er nog een extra glanslaagje op hun mooie carrière komt. Nog 1 horde te gaan en dat is S.C. Bemmel, waar de wedstrijd gespeeld gaat worden zal snel bekend zijn.

Henk Reins