• Gramsbergen won de uitwedstrijd tegen De Zweef met 2-0 na een matige 1e helft die weinig hoogtepunten kende aan beide zijden. Zonder Roy Seinen die uit voorzorg aan de kant werd gehouden waren de eerste 10 minuten nog wel redelijk met in de 3e minuut al een redding van Jur Kosters en in de 6e minuut een bal op de lat van Nick Leferink. Daarna kwam er weinig van echt voetbal terecht, beide ploegen hanteerden vaak de lange bal die niets opleverde evenals de pogingen om een goed lopende aanval op te zetten omdat beide ploegen zeer compact speelden. Ruimte om echt te voetballen was er daarom niet. Niet om aan te gluren was een veelvuldige opmerking in de rust en daar zal trainer Mulder hetzelfde over hebben gedacht. In de rust zal het nodige zijn bijgepraat en dat was vanaf de aftrap voor het tweede deel goed te zien. Gramsbergen nam direct de controle over de wedstrijd door hoog druk te zetten en door meer uit elkaar te spelen waardoor er meer ruimte kwam om echt te voetballen. Veelvuldig werd hierdoor de weg naar het doel van De Zweef gevonden en dat resulteerde in de 55e minuut in de verdiende voorsprong. Na een vloeiende aanval waarbij Evert Jan Zweers subtiel de bal door tikte op de inlopende Houtman. Op zijn harde schuiver was de doelman van De Zweef kansloos en kon het vele aanwezige Gramsberger publiek juichen. Gramsbergen bleef daarna de druk opvoeren en het enige wat De Zweef nog kon doen was tegenhouden. De nekslag diende Gramsbergen in de 60e minuut toe en was het Giel Fransen die voor de 2-0 tekende op goed aangeven van Jorn Cremer. Voor de Zweef duurde het tot de 68e minuut voordat de eerste serieuze kans in de tweede helft kwam, maar de bal ging echter rakelings over het doel. In de 81e minuut was het Zweers die alleen voor de keeper werd gezet, maar nu was de doelman van De Zweef er alert bij. Achteraf een prima overwinning door in de tweede helft anders te spelen. Volgens Trainer Rick Mulder kwamen de groenwitten voor rust teveel in de bal waardoor het rommelig was. In de rust was afgesproken meer van de bal af te voetballen en dat pakte dus goed uit. Eind goed al goed dus.

Komende zaterdag een vrij weekend en daarom speelt Gramsbergen donderdagavond thuis tegen HHC O23 en die wedstrijd begint om 20.15 uur. Op zaterdag 17 februari volgt daarna de inhaalwedstrijd uit bij ATC ( 17.00 uur) en zaterdag 24 februari kunnen wij ons dan opmaken voor de thuiswedstrijd tegen FC Zutphen. Pittige tegenstanders dus bij het vervolg van de competitie.

Henk Reins

• Foto's zijn gemaakt door Gerard Benjamins.