• Voor Gramsbergen stond dit weekend de thuiswedstrijd tegen de nummer voorlaatst FC Meppel op het programma. De gasten konden een overwinning dus goed gebruiken en het was ook gelijk duidelijk dat ze hiervoor naar Gramsbergen waren gekomen. Onder lekker frisse omstandigheden werd er deze zaterdag om 14.30 afgetrapt.

In de 3e minuut al een grote kans voor de gasten, maar het is Kosters die goed weet te redden. In de 9e minuut ook de eerste mogelijkheid voor Gramsbergen. De keeper van Meppel weet een lange bal niet goed te verwerken en het is van der Veen die de bal verovert, helaas gaat zijn schot net over het lege doel. In de omschakeling weet Meppel ook nog de paal te raken, maar het blijft nog 0-0. In de 33e minuut nog een goede kans voor van der Veen, maar hij wacht net te lang met schieten, zodat de verdedigers redding kunnen brengen. In de 35e minuut is daar dan weer de kans voor Meppel, maar het schot van de aanvaller gaat net langs de verkeerde kant van de paal. We gaan dan ook rusten met 0-0 tussenstand, waarbij beide ploegen enkele goede kansen hadden, maar Meppel toch wel het gevaarlijkst was.

In de 51e minuut wederom een waarschuwing voor Gramsbergen. Meppel lijkt op 0-1 te komen, maar dit doelpunt wordt afgekeurd wegen buitenspel. In de 58e minuut nog een goede kans voor de gasten, maar dit schot gaat ook net naast. In de 61e minuut noteren we nog een mooi schot van Schuurman, maar deze wordt goed gepakt door de keeper. In de 67e minuut komt Meppel verdiend op de 0-1 voorsprong. Het is Luca Broers die de bal binnen weet te werken. Hierna volgt gelijk een goede kans voor de thuisploeg. Maar de kopbal van Schuurman eindigt helaas op de paal. Enkele minuten later volgt toch wel tot nu toe het hoogtepunt van het seizoen. Een afgeslagen voorzet wordt ineens vanuit de lucht door Jorn Kremer op de pantoffel genomen, en gaat weergaloos via binnenkant lat het doel in. Helaas geen videobeelden van dit doelpunt, maar dit is toch wel waarvoor je naar het voetbalveld gaat. Gramsbergen kwam dus zodoende op 1-1. Helaas voor Gramsbergen was dit maar van korte duur, want een minuut later stond het alweer 1-2. Na slecht uitverdedigen aan de kant van Gramsbergen, is het Hugo Bisschop die de 1-2 binnenschiet. Hierna weet Meppel de wedstrijd goed uit te spelen en vallen er weinig kansen meer te noteren.

Uiteindelijk dus een terechte 1-2 overwinning voor de gasten uit Meppel. Er klonk dan ook een groot gejuich bij de spelers en supporters toen de goed leidende scheidsrechter Schoonhoven af floot. Na een mooie pot voetbal met veel strijd, was het een terechte nederlaag aan de kant van Gramsbergen. Gramsbergen kwam deze middag niet in haar spel, door toch wel veel balverlies. De echte wil om te winnen was bij Meppel net iets groter.

A.s. dinsdag speelt Gramsbergen voor de volgende ronde van de knock-out fase van de beker in Hengelo tegen Achilles ’12. Aanvang is 20.00 uur.

Jordy Veldsink