• Dit weekend stond voor Gramsbergen de uitwedstrijd bij Sparta Enschede op het programma. In theorie kon Gramsbergen nog kampioen worden, maar het was vooral de kampioenswedstrijd voor de thuisploeg. Bij een overwinning konden zij zich tot de kampioen van de 2e klasse J kronen.

  En dat was deze middag in alles te zien, vanaf de 1e minuut werd Gramsbergen goed afgejaagd en had het deze middag helemaal niets in te brengen. In de 15e minuut komt Sparta terecht op voorsprong, het is Alessio Pinna die de 1-0 weet binnen te schuiven. Hierna volgen de enige kansen deze wedstrijd voor Gramsbergen. Een foutje in de verdediging van Sparta, zorgt voor een kans voor Slot, maar zijn stiftje eindigt net over het dak van het doel. Hierna nog een goede aanval van Gramsbergen, maar de laatste pass hierbij is net niet goed genoeg. In de 37e minuut nog een erg grote kans voor Sparta, maar een 100% kans wordt toch nog goed gered door Kosters. De ruststand is zo 1- 0, waar Gramsbergen zeker niet over mag klagen.

  De 2e helft is hetzelfde spelbeeld, Sparta is een stuk sterker en het is dan ook wachten op meer doelpunten. In de 51e minuut volgt dan al de 2-0. Een goede voorzet wordt knap afgemaakt door Lars Bult. Hierna was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Gramsbergen wilde wel, maar kwam er totaal niet aan te pas. Het was vooral aan Sparta te danken dat het deze wedstrijd bij 2-0 bleef. De thuisploeg kreeg nog wel enkele goede mogelijkheden, maar wisten deze dus niet te benutten. Zo won Sparta overtuigend met 2-0 en werd het als kampioen van de 2e klasse J gekroond.

  De terechte kampioen was iedereen het wel over eens. Een goed voetballende ploeg, met enkele geweldige spelers. Bij deze nogmaals van harte gefeliciteerd met het kampioenschap en succes in de 1e klasse.

  Voor Gramsbergen staat volgende week op de laatste speeldag, de thuiswedstrijd tegen PH (Almelo) op het programma. Hierin kan Gramsbergen de 3e plek veilig stellen bij een overwinning en dan maar afwachten wat de tegenstander wordt in de nacompetitie. Wedstrijd zoals gebruikelijk om 14.30 uur op het Hoge Holt.

  Jordy Veldsink

 • Foto's zijn gemaakt door Gerard Benjamins.