• Voor Gramsbergen stond dit weekend de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek uit Enschede op het programma. Een zeer gastvrije vereniging, waarbij niet alleen voetbal centraal stond. Een mooi park midden in de woonwijk, met allerlei activiteiten. Het waren daarnaast ook prima omstandigheden om te voetballen. Bij Gramsbergen een verrassende naam in de opstelling, namelijk good old Kelvin Jager. Wegens de vele blessures en schorsingen werd hij weer opgesteld en dat deed hij nog altijd zeer naar behoren.

Gramsbergen trad aan in een 5-3-2 opstelling en dat werkte in de 1e helft zeker. In de beginfase ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar het was toch de thuisploeg die in de 14e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Het is Rickhoff die een voorzet goed binnenkopt.

Hierna komt Gramsbergen steeds beter in de wedstrijd. Het legt steeds goede aanvallen op de mat, maar er zit vaak net een been/voet tussen van de thuisploeg. Eerst een mogelijkheid voor Seinen in de 17e minuut, maar hij weet net geen medespeler te bereiken. In de 30e minuut volgt de grootste kans, deze is voor Zweers. Hij weet de verdediging goed uit te spelen, maar zijn schot alleen voor de keeper gaat net naast. Hierna ook nog kansen voor Schuldink en een vrije bal van Seinen, maar de keeper weet 2x te redden.

Net voor rust nog een mooie aanval van Gramsbergen, maar de kopbal van Houtman weet de keeper ook niet te passeren. Zo gaat Gramsbergen tegen de verhouding in, met een 1-0 achterstand de kleedkamer in. De meningen zijn duidelijk in de kantine: als Gramsbergen zo doorgaat, zou het goed moeten komen. Maar helaas denkt Rickhoff daar anders over. In de 50e minuut weet hij Rigtersbleek gelijk op een 2-0 voorsprong te schieten.

Hierna wist Gramsbergen een grotere periode weinig te creëren. In de 61e minuut nog een goede kans voor de thuisploeg, maar gelukkig voor Gramsbergen eindigt de bal op de paal. In de 71e minuut komt Gramsbergen dan toch weer terug in de wedstrijd. In de rebound weet Houtman de 2-1 binnen te schieten. Zou het dan toch nog?

In de 75e minuut nog een goede kopbal van de thuisploeg, maar Kosters weet knap te redden. In de laatste 10 minuten dan nog 3 aanvallende wissels met Timmer, Slot en Van der Veen. Gramsbergen wordt steeds sterker en doet er alles aan om de gelijkmaker te maken, maar de bal viel steeds net niet goed.

Zo verliest Gramsbergen met 2-1 bij Rigtersbleek, waar een gelijkspel misschien wel de terechte uitslag was geweest. Gramsbergen moet zodoende steeds verder naar onderen gaan kijken. Het staat op de 8e plaats en het gat op de nacompetitieplek is nog slechts 3 punten. Volgende week een belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent Dieren, om 14.30 uur wordt er dan afgetrapt op het Hooge Holt.

Jordy Veldsink