• Gramsbergen speelde zaterdag zijn 2e bekerwedstrijd en verloor tegen Lemelerveld thuis in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-3. Gramsbergen startte nog zonder de geblesseerde Kelvin Jager en Chiel Fransen maar daarentegen kon Gerwin Reinders weer aansluiten en dat zelfde zal volgende week ook Melvin Willems weer doen. De selectie wordt groter en daarmee ook de concurrentie om een plek bij de eerste elf. Met de wetenschap dat tegenstander Lemelerveld ook de eerste wedstrijd tegen EMMS had gewonnen (7-2) telde op voorhand alleen een overwinning voor Gramsbergen om door te bekeren al waren daar de meningen na afloop nog over verdeeld en zouden er twee ploegen door gaan. We zullen het nog wel horen.

    In de eerste helft had Lemelerveld het betere van het spel, maar gezien het groot aantal kansen waren beide ploegen best wel aan elkaar gewaagd. Zowel Gramsbergen als Lemelerveld hadden er voor gekozen om vol op de aanval te gaan en dat resulteerde in een vermakelijke eerste helft. De eerste kans was voor Gramsbergen, maar het was Lemelerveld dat in de 7e minuut al op voorsprong kwam. Met een voorzet vanaf de rechterkant werd de inlopende en geheel vrij staande Stan Reinink bereikt die vervolgens gemakkelijk de 0-1 binnen schoot. Hierna kreeg Gramsbergen nog best wat kansen op de aansluitingstreffer maar twee keer pareerde de keeper van Lemelerveld en restte alleen nog een corner die niets opleverde. Lemelerveld voerde de druk op en met de snelle omschakeling had het Gramsbergse middenveld de grootste moeite waardoor veel ruimte tussen de linies ontstond die gretig benut werd door Lemelerveld. Het was echter keeper Jur Kosters die een helpende hand toestak bij de 0-2. Als keeper mag je best een aanvaller uitkappen, maar drie waren er even te veel. Het intikkertje van Job Heerink verdubbelde de achterstand. Kansen voor Gramsbergen kwamen er zeker, in de 26e minuut eerst een vrije schietkans voor Roy Seinen waarbij de keeper redde en vervolgens in de 28 e minuut een inzet van Nick Leferink die net naast ging. Het offensief van Gramsbergen werd toch beloond in de 29e minuut met een treffer van Wouter Schuldink na goed voor geven van Xaver Slot. Na wat kansen op de 2-2 was het weer Lemelerveld die in de 38e minuut toesloeg, Job Heerink stond helemaal ongedekt vrij in de 16 meter en liet dit buitenkansje niet onbenut en scoorde de 1-3. Wedstrijd gespeeld? Nee, Gramsbergen ging weer vol op de aanval en het was Roy Seinen die op rechts doorbrak en met een strakke voorzet Xaver Slot in stelling bracht. Met een fraaie krul in de bovenhoek was de 2-3 een feit en een mooie opsteker net voor de rust.

    Na rust was Gramsbergen een groot gedeelte de bovenliggende partij maar het in grote getale aanwezige publiek moest tot de 58e minuut wachten op de gelijkmaker. Weer was het Roy Seinen die met een steekbal nu David Houtman inpaste. De razendsnelle aanvaller nam aan, draaide en schoot de 3-3 binnen en de hoop op een goed eind resultaat was weer een stukje dichterbij voor de groen witten. De grootste sta in de weg was echter de keeper van Lemelerveld deze middag. Met fraaie reddingen op schoten van Carlo Alfring en Xaver Slot hield hij de Lemelervelders in de wedstrijd en In de 63e minuut belande een inzet van David Houtman nog op de paal. De wedstrijd leek vervolgens af te stevenen naar een gelijkspel, maar helaas kwam voor Gramsbergen in de 83e minuut toch de genadeklap. Lemelerveld omzeilde buitenspel waarna keeper Jur Kosters met een tikkie breed uitgespeeld werd. Noha Tuink gaf daarna het laatste zetje voor de 3-4. De laatste 10 minuten waren niet hoogstaand en de winst ging deze middag naar Lemelerveld met de complimenten voor beide ploegen voor het aanvallende voetbal dat deze middag op de mat werd gelegd. Gramsbergen kijkt uit naar volgende week wanneer SC Elim thuis de eerste tegenstander is in de competitie.

    Henk Reins