• Na de winst in Delfzijl vorige week waren de verwachtingen hooggespannen in Gramsbergen waar de groen witten mochten aantreden tegen vv Drenthina uit Emmen. In de uren voor de aftrap van de wedstrijd werd eerst een andere aftrap gedaan door de jubileumcommissie en de selectie teams van de vrouwen en mannen in het kader van het komende 75 jarig jubileum. 

  Gramsbergen begon nog wel aardig aan de wedstrijd en creëerde zich in de 1e minuut al een kleine  mogelijkheid door een voorzet van Jorian Wubs die echter door niemand kon worden afgemaakt. De groen witten waren in het eerste kwartier de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden. Drenthina deed in de 13e minuut voor het eerst van zich spreken toen na een vlotte aanval het eerste schot richting Jur Kosters werd gevuurd, deze kon de te slappe inzet met gemak oprapen. En dat was meteen het beeld van het vervolg van de wedstrijd, er werd heel hard gewerkt door beide ploegen maar van goed voetbal was maar sporadisch sprake. Veel foute passes, slordig spel en veel onbegrip in beide teams over hoe te spelen. Drenthina dat zich goed groepeerde rond het strafschop gebied stond goed, zoals de trainer dat na de wedstrijd zeien gaf geen kansen weg en Gramsbergen kon ze niet creëren met als resultaat dat het voor neutrale toeschouwer een saaie wedstrijd was.  

  Drenthina had in de 37e minuut ook op voorsprong kunnen komen toen na knullig uitverdedigen de gevaarlijke Mark Lubberts de bal voor zijn voeten kreeg. Hij probeerde de bal in de verre boevenhoek te schieten maar helaas voor hem en Drenthina verdween de bal in de ballenvanger. Al met al een tamme partij, laag tempo en veel slordigheden. 

  Na de thee eigenlijk hetzelfde beeld, Gramsbergen wilde wel maar creëerde weinig en Drenthina bleef compact staan en loerde op de counter. Voor de toeschouwers een mooie gelegenheid om eens bij te kletsen. In de 59e minuut voor het eerst opwinding in de tweede helft door Elwin van der Veen die tegen een gele kaart aanliep toen hij de door de Emmense doelman omhoog gegooide bal over hem heen tikte en in het net schoot.  Helaas was de overigens prima leidende scheidsrechter Nick Schulte van mening dat dit niet reglementair was en keurde de treffer af en trakteerde Elwin op een gele prent. 

  Na nog wat schermutselingen waarbij de bal door Elwin van der Veen over het doel werd geschoten werd David Houtman in de 65e minuut vervangen door Jouri Bouwhuis en in de 79e minuut Elwin van der Veen door Rutger Dijk. Tussendoor vond in de 75e minuut een goede aanval van Gramsbergen plaats die werd afgesloten met een hard schot van Sander ter Wijlen dat net aan de verkeerde kant van de paal in de ballenvanger vloog. 

  In de 77e minuut was het aanvoerder Stef Schuurman, die uitstekend werd bedient met een diepe bal, na een mooie passeer actie de achterlijn haalde en de bal wilde voorzetten, helaas schoof hij de bal in het zijnet. Na een vrije bal van K. Jager was erin de 83e minuut sprake van een echte scrimmage voor het doel van Drenthina en werd de bal tegen het Drentse net getikt. Helaas koook dit doelpunt geen goedkeuring vinden in de ogen van de scheids en deze gaf een vrije bal aan Drenthina vanwege een gemaakte overtreding. Hierna werd Jorian Wubs nog vervangen door Wouter Schuldink.  

  In de 86e minuut hadden de groen witten ook zomaar het deksel op de neus kunnen krijgen toen een hoekschop van Drenthina niet goed werd weggewerkt en een van de middenvelder de bal hard richting het doel schoot. Gelukkig was Nick Leferink zo attent om dit schot te blokken. Het zou ook teveel van het goede zijn geweest als er een winnaar was gekomen in deze povere partij. 

  Na 92 minuten vond “man off the match” scheidsrechter Schulte het welletjes en floot hij af. Zo eindigde de teleurstellende wedstrijd zoals het was begonnen met 0-0. Beide trainers waren het na de wedstrijd met elkaar eens een terechte uitslag van een zeer matige wedstrijd.  

  Door de presentatie van het jubileum programma door de jubileumcommissie werd de stemming na de wedstrijd al snel weer vrolijk  en wist de aangetrokken zanger veel stemming te maken in de weer stampvolle kantine. 

  Volgende week wacht DZOH op de groen witten op sportpark Zwanenveld in Emmen, aanvang 14.30 uur. 

  G.K. 

  (Noot van de redactie: foto's zijn gemaakt door Gerard Benjamins)