• Gramsbergen heeft na een paar teleurstellende wedstrijden weer een goede overwinning behaalt tegen De Weide. Na een gezapige eerste helft werd de rust gehaal met een 1-0 voorsprong. Na de thee en de snelle 2-0 gingen de poorten open bij de Weide en kon Gramsbergen naar hartenlust aanvallen en uiteindelijk met een 5-0 winst van het veld stappen. 

  Na het ongelukkige verlies tegen DZOH en de verplichte week rust had de technische staf enkele wijzigingen in het team aangebracht en dat pakte prima uit. In de eerste helft was het vooral voetballen om niet te verliezen De Weide trok zich massaal terug op eigen helft en Gramsbergen probeerde met gedoseerd aanvallen het Hoogeveense doel te bereiken. Het resultaat was een wedstrijdje ballen breed leggen en wachten op openingen.  Die kwamen er ook maar het was wel wat magertjes. Na een vrije trap van Kelvin jager in de 11e minuut was het Jorian Wubs die de bal voor gaf en Roy Seinen die het ding over kopte. In de 18e minuut was het De Weide dat een eerste mogelijkheid creëerde, na een voorzet vanaf de linkervleugel kwam Frank Benjamins net te kort om keeper Jur Kosters te verrassen. 

  In de 22e minuut werd Roy Seinen de diepte ingestuurd maar doelman Blanken van De Weide was er als de kippen bij om de bal buiten de zestien te onderscheppen, volgens velen met de arm maar volgens de overigens prima leidende scheidsrechter Rik Steen met de borst, en hij ging er over. De Weide kreeg vervolgens in de 24e minuut nog een goede kans. Door balverlies van Gramsbergen kon de snelle rechterspits Justin Belt er tussen uit knijpen en de bal voorgeven op zijn collega Sander Benjamins maar deze miste jammerlijk. En zoals het dan vaak gaat als je de kansen niet benut doet de tegenstander het wel. In de 26e minuut was het Carlo Alfring die de bal, zoals dat zo mooi heet, achter de niet al te snelle centrale verdedigers van De Weide lepelde waardoor Roy Seinen een vrij veld voor zich kreeg. Roy sprintte achter de bal aan en op de rand van de zestien bedacht hij zich niet en schoot de bal hard langs de kansloze doelman Blanken voor de 1-0. 

 • Wie dacht dat dit het beeld van de wedstrijd veranderde kwam bedrogen uit want beide teams bleven spelen zoals ze waren begonnen, de Weide leunend op de verdediging en Gramsbergen erg voorzichtig en behoudend om niet tegen een counter aan te lopen. Pas in de laatste minuten voor de thee werd het spannender toen eerst De Weide een enorme kans kreeg na matig verdedigen van Gramsbergen die opnieuw werd gemist. Vervolgens kreeg Gramsbergen een goede kans toen na een mooie aanval via Nick Leferink en David Houtman uiteindelijk Rutger Dijk de bal voor het inschieten had maar zijn schot werd door een Hoogeveens been geblokt. 

  Direct na de thee (er zijn er vast supporters geweest die het nog niet eens op hadden) was het Kelvin Jager die met een fijne crossbal David Houtman bereikte die op zijn beurt Roy Seinen aanspeelde. Roy nam de bal prachtig aan speelde zijn tegenstander hierdoor gelijk weg, hij bedacht zich niet en pegelde de bal in de verre hoek voor de 2-0. Hierna moest de Weide de verdedigende tactiek loslaten en ontstond er de ruimte die aanvallers van Gramsbergen zo graag hebben. Gramsbergen speelde nu frank en vrij en dat leidde in de 57e minuut tot een waar bombardement op het Hoogeveense doel. Na een mooie soloactie aan de rechterkant van Jorian Wubs probeerde hij de bal in de korte hoek te schieten maar doelman Blanken liet zich niet verrassen en tikte de bal weg maar wel voor de voeten van Roy Seinen die hard inschoot maar opnieuw doelman Blanken op zijn weg vond. Uit de rebound werd de bal op de lat geknald en vervolgens door Nick Leferink uiteindelijk de ballenvanger in geschoten. Alleen door deze pogingen al gebeurde er meer opwindends dan in de hele eerste helft zullen we maar zeggen. In de 59e minuut had Jorian Wubs zijn optreden kunnen belonen met een doelpunt maar na prachtig in stelling te zijn gebracht door een mooie combinatie tussen Kelvin Jager en Roy Seinen joeg hij de bal net over de de lat. 

   

 • De Weide kreeg in de 60e minuut ook nog een levensgrote kans op de 2-1 maar het was Marijn Gaasbeek die staande op de doellijn de bal met de borst uit het doel hield. In de 63e minuut was het Nick Leferink die een hoekschop mocht nemen, hij speelde de bal strak voor het doel precies op het hoofd van de slim inlopende Roy Seinen die liet zien dat hij, zoals beide trainers het na de wedstrijd verwoorden, uit niets een doelpunt kan maken. Hij kopte bal steenhard langs doelman Blanken voor de 3-0. Een echte hattrick. Als beloning voor zijn goals mocht hij na 72 minuten naar de kant en werd hij vervangen door Wouter Schuldink, hiervoor was Rutger Dijk al vervangen door Elwin van der Veen. 

 • De Weide bleef het wel proberen maar had weinig geluk want na een scrimmage voor het doel van Jur Kosters was het opnieuw Marijn Gaasbeek die de bal kon wegwerken. In de 80e minuut knalde kelvin Jager de bal nog griezelig hard uit een corner net naast de paal en uit de hierop volgende tegenstoot van De Weide redt keeper Jur Koster bekwaam ten koste van en hoekschop. Dit was het laatste echte wapenfeit van De Weide dat, zoals men dat zegt, het hoofd boog. Gramsbergen bleef vol druk houden en dat leidde in de 84e minuut tot de 4-0 van David Houtman die na en mooie paas van Gerwen Reinders vrij voor doelman Blanken opdook, naar de bank belde om te vragen in welke hoek hij moest scoren en dat vervolgens rustig deed in de rechterhoek. Na een mooie actie van de voor Nick Leferink ingevallen Jouri Bouwhuis kreeg kelvin Jager de kans op de 5-0, maar helaas voor hem en Gramsbergen tikte doelman Blanken van De Weide de bal uit het doel. Het bleek echter slechts uitstel want in de 87e minuut was het alsnog raak toen David Houtman Elwin van der Veen vrij voor de goal zette waarna Elwin de bal beheerst in het doel schoot en de einduitslag van 5-0 op het bord bracht.

  Scheidsrechter Steen vond het daarna voldoende en blies voor de gezamenlijke aftocht richting het clubhuis. Al met al een ruime en mooie overwinning voor Gramsbergen dat zich daarmee revancheerde voor het toch mindere spel van de afgelopen wedstrijden. De uitslag was wellicht wat aan de hoge kant en het spel was nog niet helemaal wat men van de Groen Witten mag verwachten. Vooral in de eerste helft werd er vaak slordig en met veel balverlies gespeeld en dat was tegen het counterende de Weide gevaarlijk, het had met de rust ook 1-2 of 1-3 kunnen zijn. Na de thee ging het echter beter lopen en werd ook het plezier in het spelletje weer zichtbaar. Hopelijk kan dit niveau worden vastgehouden en kunnen de Groen Witten dat volgende week ook op de mat leggen tegen het verrassend presterend LTC uit Assen. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark de Hoogte Asse. 

 • G.K. 

  (Noot van de redactie: foto's gemaakt door Herman van Oost)