• Vandaag reizen we af naar Schoonebeek waar ons de combinatie Schoonebeek / Weiteveense Boys wacht. Als runner-up in de competitie zullen zij vandaag een poging doen de koppositie op ons te veroveren.
  Met twee uitstekende trainingen in de benen en een prima wedstrijdbespreking waarin we interactief bespreken wat we moeten doen om een zelfde niveau aan te tikken als in wedstrijden tegen Lemelerveld en Bergentheim, gaan we met veel vertrouwen de strijd aan.

  Vanaf het begin blijkt al dat beide teams aan elkaar zijn gewaagd. Het spel gaat in hoog tempo op en neer, waarbij wij net wat vaker de voetballende oplossing zoeken en de tegenstander de bal liever achter onze verdediging gooit. Zij hebben voorin veel fysiek en het is daarom voor ons ook continue een uitdaging om de bal te veroveren. In de 14e minuut valt de bal voor de voeten van een vrijstaande speler van SWB en deze schiet de bal onhoudbaar in het doel. Het valt onze jongens en meiden te prijzen dat zij zich niet van hun stuk laten brengen en onverstoorbaar op zoek gaan naar de gelijkmaker. In de 17e minuut staat Robbin na een fenomenale combinatie met Senne één op één met de keeper maar zijn schot schuift rakelings voorlangs het doel. Enkele minuten later kunnen we alsnog op gelijke hoogte komen als Guus met een prachtige dribbel meerdere tegenstanders passeert, maar ook hier weten we geen doelpunt te maken. Vlak voor rust voorkomt Jordy met een geweldige reflex een grotere voorsprong waardoor we nog in de race blijven.

  In de rust bespreken we dat we best een goede eerste helft hebben gespeeld. Verbeterpunten zijn het sneller druk geven op de bal bij balbezit tegenstander, en we zullen meer loopacties in de diepte moeten maken achter de verdediging van SWB.

  In de tweede helft lijkt SWB de speelstijl helemaal te hebben afgestemd op het spelen van de lange bal, wat natuurlijk een prima wapen is om je tegenstander verder van je eigen doel te krijgen. Toch weten we de 1-1 te scoren. Tycho weet de bal knap bij zich te houden in een duel waarin hij flink belaagd wordt en zet Guus één op één met de laatste verdediger van SWB. Met een mooie sleepbeweging naar links staat Guus ineens recht tegenover de keeper en schiet hij de bal notabene met zijn zwakkere linkerbeen in het doel (dát is nou het effect van trainen Guusje!). Helaas valt vlak daarna de 2-1, hierin moeten wij onszelf kwalijk nemen dat we bij een corner compleet verkeerd staan en de tegenstander in volledige vrijheid de 2-1 kan binnen werken. Hierna lijkt het geloof langzaam te verdwijnen bij ons en hoewel we nog aanvallender gaan spelen en wisselen, lukt het niet om tot grote kansen te komen. De tegenstander dwingt ons ook continue achteruit met de lange bal en dat valt hen te prijzen. Vlak voor tijd valt ook nog de 3-1, maar op dat moment is de wedstrijd eigenlijk allang gespeeld.

  Helaas mocht het vandaag niet zo zijn, en moeten we toegeven dat we van een goede tegenstander hebben verloren. We hebben er echter alles aan gedaan. Uiteindelijk zijn dit wel de mooiste wedstrijden, wedstrijden waarin je aan elkaar gewaagd bent en alles moet geven om tot een goed resultaat te komen. In het kader van ontwikkeling zijn dit de wedstrijden waar onze jongens en meiden beter van worden. Wat rest zijn wedstrijden tegen Wijster en Hardenberg’85, en ondertussen de ‘fingers crossed’ dat SWB nog punten gaat laten liggen. Hoewel dit niet heel waarschijnlijk lijkt, zijn er gekkere dingen gebeurd in de voetballerij.

  Volgende week spelen we uit in Wijster tegen de nummer 3 op de ranglijst. Wonden likken en weer doorgaan !

  Tot dan,
  Mark, Nick, Mart & Michel.