• Gramsbergen nam dinsdagavond sportief revanche op de dikke nederlaag in de uitwedstrijd tegen Drenthina. Het was nu Gramsbergen die de boventoon voerde en dat resulteerde in een 4-0 overwinning. Geen moment kwam Gramsbergen in gevaar en werd de lijn naar boven doorgetrokken. Weliswaar met enige personele problemen, maar toch stond er een ploeg die er collectief voor ging. Vanaf de aftrap nam Gramsbergen de regie en dat resulteerde in de 3e minuut al in de eerste serieuze kans maar helaas ging het schot van Roy Seinen net naast. Gramsbergen bleef de druk opvoeren en eigenlijk zette Drenthina daar bar weinig tegenover. In de 22e minuut werd David Houtman gelanceerd en die was net iets sneller dan de uitlopende keeper van Drenthina die vakkundig werd omspeeld. Al snel dus op voorsprong en dat had zomaar hoger kunnen zijn in de 30e minuut, ware het niet dat het fantastische schot van Elwin van deer Veen op de lat uiteenspatte. Negen minuten later was het wel raak en was er een hoofdrol weggelegd voor Kelvin Jager. Met een voorzet op maat werd eerst Roy Seinen in stelling gebracht die strak inkopte. Met een katachtige reflex bracht keeper Berends nog redding, maar het was weer Jager die in balbezit kwam en van buiten de 16 meter verwoestend uithaalde voor de 2-0. Voor Drenthina was er in de eerste helft weinig eer te behalen en waren de kansen nihil. Gramsbergen pakte na rust gelijk de draad weer op en begon weer naar hartenlust aan te vallen met in de hoofdrol de onhoudbare en hard werkende David Houtman. In de 57e was het weer raak, nu na een vloeiende aanval via Jorn Kremer en Elwin van der Veen. Laatstgenoemde bereikte met zijn voorzet de in de basis startende Niels Dekker die het leer tegen de touwen joeg voor de 3-0. Gramsbergen bleef de bovenliggende partij en zag nog een mooi lob van Roy Seinen in schoonheid stranden, het had meer verdiend maar helaas geen doelpunt. David Houtman beloonde zichzelf en zijn ploegmaten in de 86 minuut nog even met zijn tweede en Gramsberger vierde doelpunt. De jonge Daan ter Horst die in de 86 minuut werd ingebracht maakte nog zijn debuut in de hoofdmacht en mocht daarmee alvast even ruiken aan het grote werk. Er stond weer een team op het veld die knokte voor elke meter en een team die bijna 90 minuten de baas was over de wedstrijd. Zonder ook maar iemand te kort te doen was volgens de kenners Kelvin Jager de man of the match met zijn fantastische inzet, slidings, passes en doelpunt. Volgens een kenner van Drenthina was hun elftal 90 minuten lang al met de gedachten bij het songfestival.

Henk Reins.