• Gramsbergen JO13-1 toont twee gezichten en bekert verder

  Na twee eenvoudige overwinningen in de beker tegen HHC en Hardenberg ’85 staat ons vandaag een tegenstander van formaat te wachten. Bergentheim JO13-1, net als wij met grote cijfers gewonnen van de overige pouletegenstanders, zal net als wij een overwinning nodig hebben om door te kunnen bekeren. Voor ons vandaag een mooie test om te laten zien of het ons lukt om tegen een betere tegenstander hetzelfde te laten zien als in de voorgaande wedstrijden. In de voorbereiding bespreken we nog even kort de wedstrijd van afgelopen donderdag, waarin we veel sterker waren dan onze tegenstander Raptim, maar we verzuimden een grote score neer te zetten. Daarna kan het vizier op Bergentheim. We missen vandaag maar liefst 3 spelers (Jarno: voetblessure, Hidde: polsblessure, Jordy: liesblessure), maar gelukkig is Niek vd Kolk bereid om ons te ondersteunen vanuit de JO12-1. We spreken af dat we vandaag vooral als team willen verdedigen; dicht bij elkaar blijven en de duels stevig aangaan. In balbezit willen we combineren en daarvoor zijn we beweging zonder bal nodig. Tot slot spreken we af dat we Bergentheim laten opbouwen, maar zodra de eerste pass gegeven is, gaan we vol gas vooruit. Met het mes tussen de tanden betreden we om 12.00 uur het veld.

  Direct vanaf het begin lijkt het plannetje te werken. Bergentheim wil opbouwen vanachteruit maar doordat wij ze hierbij flink onder druk zetten lukt het ons vaak om de 2e of 3e pass te onderscheppen waarna we middels vlot combinatiespel meermaals richting de 16 kunnen voetballen. Al in de 6e minuut is het raak. In eerste instantie raakt Senne nog de paal, nadat Robbin via een diepe bal zijn tegenstander te vlug af is en de bal uitstekend opzij legt, maar even later wanneer Robbin opnieuw zijn tegenstander de hielen laat zien, weet Guus wel af te ronden: 1-0. 4 minuten later is het opnieuw raak. Onze 65cm kleine Tycho wint een fysiek duel en stoomt door, speelt nog een tegenstander uit en ziet dan Senne er beter voor staan die de bal deze keer achter de keeper weet te krijgen. 2-0 en we hebben onze droomstart te pakken. Vervolgens breekt er een fase aan waarin beide ploegen weinig kansen krijgen maar waarin we wel bij de les blijven. Bij veel duels valt het kwartje onze kant op en Banthum krijgt slechts één grote kans vlak voor tijd. Gelukkig weten we de 2-0 vast te houden en gaan we met een tevreden gevoel aan de thee.

  In de rust is er volop ruimte voor complimenten en is er zelfs al een klein feestje gaande. Even genieten maar dan weer de knop omzetten. We bespreken dat Banthum heel anders de kleedkamer uit zal komen en dat we op onze hoede moeten zijn. Deze wedstrijd is nog lang niet gewonnen en om uiteindelijk door te kunnen bekeren zullen we bij de les moeten blijven. We bespreken waar de 2e helft de mogelijkheden zullen komen te liggen, namelijk door het spel te verplaatsen naar de andere kant. Tegenstander laten lopen en de bal het werk laten doen. Met Bart en Julian kunnen we twee frisse wissels inbrengen en die zijn we vandaag zeker nodig.

  In de tweede helft blijkt inderdaad dat Bergentheim zich niet zomaar gewonnen zal geven.
  Gelukkig laten onze jongens en meiden zien ook over een flinke portie vechtlust te beschikken en staat er vandaag een team dat voor elkaar wil vechten. De tweede helft is er volop spanning, op, maar zeker ook náást het veld waar de supporters de wedstrijd al even intens mee beleven. Wanneer in de 38e minuut Bergentheim ook nog de aansluitingstreffer scoort, is de spanning om te snijden. Gelukkig krijgen we na een stormachtige openingsfase weer wat meer grip op de wedstrijd en weten we wat vaker onder de druk uit te voetballen. De ontlading is enorm wanneer we 5 minuten voor tijd de 3-1 scoren. Bergentheim weet de bal niet goed weg te werken waarna Tycho de bal over de keeper het doel inschiet. De koppies gaan hangen bij Bergentheim en zelf gooien we de boel op slot. Na het fluitsignaal van scheidsrechter N. Reefman is de ontlading wederom enorm en het feestje wordt dan ook zowel op als naast het veld, maar ook in de kleedkamer uitbundig gevierd.

  Uiteindelijk zijn dit de mooiste wedstrijden; goed voetbal in fases, twee ploegen die elkaar het leven zuur willen maken en uiteindelijk wij die het laatste lachen. Groot compliment vandaag aan onze eigen spelers die twee gezichten hebben laten zien; een voetballend jo13-1 en een strijdend jo13-1 gingen vandaag hand in hand. Meer dan terecht bekeren we op 19 oktober verder. Volgende week begint de competitie met een uitwedstrijd bij Germanicus/CSVC JO13-1. Tot dan !

  Nick, Michel, Mart & Mark