• Vandaag staat alweer de 4e competitiewedstrijd op het programma. SJO JVZ (Zuidwolde) is de tegenstander. We starten de dag vandaag met een wedstrijdbespreking welke vandaag ondersteunt wordt met drone-beelden van de training en waarin we met Powerpoint animaties bepaalde spelelementen willen bespreken met de spelers. Onder het mom van ‘beelden zeggen zoveel meer dan woorden’ wordt er enthousiast gepraat over wat goed gaat en wat beter kan maar zijn we bovenal elkaar complimenten aan het maken. Er zit een positieve flow in het team en elke week verbeteren wij ons. Vandaag spreken we af dat we eens een wedstrijd op de 0 willen gaan spelen. In de voorgaande wedstrijden geven we bij een grotere voorsprong nog teveel kansen weg aan de tegenstander en dit komt vooral omdat we dan teveel bezig zijn met aanvallen, er zoveel mensen voor de bal staan dat de tegenstander kan counteren. Ook maken we het onszelf dan lastiger omdat er dan weinig ruimte is om te voetballen op de helft van de tegenstander.
    Na een stevige warming-up kan er om half 11 worden afgetrapt.

Al na één minuut kan Jarno het scorebord bijwerken naar een 1-0 voorsprong. Niek besluit de corner er in één keer in te schieten. Schitterende goal natuurlijk, waarna we als een speer op zoek gaan naar meer doelpunten. In de 5e minuut heeft Marcus zijn goaltje alweer te pakken wanneer de keeper de bal recht bij hem in de voeten schuift en Marcus met een eenvoudige passeerbeweging de keeper uitspeelt om de 2-0 binnen te werken. Dat Marcus het vandaag op de heupen heeft blijkt in de 15e minuut wanneer hij naar binnen snijdt en de bal van een meter of 25 hard in de touwen jaagt en de keeper kansloos laat. Het regent vervolgens kansen maar de doelpunten blijven deze keer uit. Positief om te zien is dat we vandaag wat meer vanuit onze eigen positie blijven spelen, waardoor we in balbezit voldoende afspeelmogelijkheden hebben maar we ook beter staan gepositioneerd op het moment dat de tegenstander de bal veroverd. De tegenstander creëert eigenlijk geen kansen.

Ook na de rust waarin we drie keer wisselen is het spelbeeld eenzijdig. De tegenstander is simpelweg niet bij krachten om de weerstand te verhogen. Toch vervallen we in de 2e helft in eerdere fouten, want te gehaast gaan we telkens op zoek naar doelpunten. We worden slordiger in balbezit waardoor de tegenstander er een aantal keer gevaarlijk uit kan komen. Één keer moet Jordy redding brengen, waaruit blijkt dat Jordy gelukkig nog wakker is. Marcus maakt zijn hattrick compleet en ook Senne pikt maar weer eens een doelpuntje mee. Voor Senne is dit alweer doelpuntje nummer 9, een mooi aantal voor een middenvelder. De teller blijft vandaag steken bij 5-0, waar we uiteraard tevreden over kunnen zijn.

Volgende week spelen staat ons een tegenstander van een heel ander formaat te wachten. Lemelerveld is dan de tegenstander in de 2e ronde van de beker. Zij staan momenteel ongeslagen aan kop in de 1e klasse. Echter zullen zij ook zien dat hun tegenstander momenteel de koploper is in de 2e klasse. We gaan er een echte wedstrijd van proberen te maken. Tot dan !