• Na de fraaie zege van vorige week bij ON in Almelo heeft Gramsbergen de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Tubantia ook in winst weten om te zetten. Oogstrelend was het allemaal niet maar gezien de bij elkaar gespeelde kansen na rust hadden de groen-witten wel het meeste recht op een overwinning. Na een 0-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-0 dankzij treffers van Lars Kieft en Roy Seinen. Dankzij deze overwinning nestelt Gramsbergen zich wat vaster in de subtop van de 2e klasse I.

Beide teams deden in de 1e helft niet veel voor elkaar onder. Het spel was echter slordig en het tempo vaak laag. Er ging veel mis bij zowel de thuisploeg als bij de gasten uit Hengelo. Na wat speldenprikjes over en weer is in de 17e minuut de eerste grote kans voor Roy Seinen. De door Chiel Fransen panklaar gelegde bal raakt hij echter niet vol waardoor het schot naast gaat. Ook pogingen van Houtman (net langs de kruising) en Jorn Kremer (kopbal over) hebben niet de juiste richting. Na ruim een half uur spelen een slippertje in de Gramsberger verdediging. Patrick Lede van Tubantia krijgt de bal plotseling vrij voor zijn voeten maar weet dit buitenkansje niet te benutten. In de slotfase van de 1e helft ontstaan er nog mogelijkheden voor zowel Gramsbergen als Tubantia. Evert Jan Zweers probeert het uit een moeilijke hoek maar zijn schot eindigt op de vuisten van doelman te Vaanholt. Boaz Dekker mist na een kluts situatie voor de gasten en zijn sterk spelende ploeggenoot Tijn Zengerink ziet een lage schuiver gepareerd worden door doelman Jur Kosters. Pogingen van David Houtman (keeper redt) en Roy Seinen (kopbal net naast) hebben niet het beoogde resultaat. Op slag van rust ook nog weer een beste mogelijkheid voor de gasten. Boaz Dekker moet echter zijn meerdere erkennen in doelman Kosters.

Na de thee zien we een iets sterker Gramsbergen alhoewel Tubantia ook blijft knokken voor een goed resultaat. De 2e helft is zo’n 10 minuten op gang als Gramsbergen een vrije trap op 20 meter voor het doel krijgt. De goed keepende te Vaanholt kan de laag ingeschoten bal van Kelvin Jager uit de hoek tikken. Even later waait een gevaarlijke voorzet van David Houtman bijna binnen maar ook hier reageert te Vaanholt attent. Bij de aansluitende hoekschop moet hij echter capituleren. Lars Kieft kopt de corner van Kelvin Jager keurig laag in de hoek en brengt Gramsbergen daarmee op 1-0. We zijn inmiddels ruim een uur onderweg als harde schoten van Roy Seinen (keeper pareert) en Jorn Kremer (via de lat over) geen doel treffen. De beslissing in deze wedstrijd valt een kwartier voor het eind. Chiel Fransen breekt onverwacht door de Twentse verdediging en kan slechts ten koste van een overtreding in het strafschopgebied gestopt worden. Blessure voor Fransen, geel voor doelman te Vaanholt en een pingel die door Roy Seinen onberispelijk tegen de touwen wordt gejaagd. Diezelfde Seinen heeft even later ook een prima mogelijkheid op de 3-0. Geheel vrijstaand kopt hij echter naast. Het laatste wapenfeit komt van de voet van de weer ouderwets (fraaie passes, venijnige tackles) acterende Kelvin Jager. Zijn zwabberschot wordt echter, zij het met enige moeite, gestopt door doelman te Vaanholt.

Conclusie na het laatste fluitsignaal van de overigens prima leidende scheidsrechter Alex van Zijl: geen fraaie pot, wel veel inzet en de punten in eigen huis gehouden. Wat wil je nog meer op een venijnig koude zaterdagmiddag in maart?

Albert van der Veen.

• Foto's zijn gemaakt door Gerard Benjamins.