• Dit weekend stond de 1e competitiewedstrijd op het programma. Eindelijk voor de punten, na de vele oefenwedstrijden en het bekervoetbal. Gramsbergen nam het in de openingswedstrijd op tegen Elim, met veel toeschouwers van beide zijden.

Het was in de beginfase een erg open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Gramsbergen begon met goed combinatiespel, maar het was in de 2e minuut al Elim wat op een 0-1 voorsprong kwam. Een lange bal over de verdediging van Gramsbergen, werd hard binnengeschoten door Daymen Doldersum. Gramsbergen wist dus gelijk wat het te doen stond. De gelijkmaker kwam dan ook al vrij snel op het scorebord. In de 11e minuut komt een aanval over vele schijven, uiteindelijk voor de voeten van Houtman, die keurig de 1-1 laat noteren. Hierna nog enkele goede aanvallen van Gramsbergen, maar het schot van Leferink vliegt helaas net over. Na 20 minuten voetbal is het wel weer raak voor de thuisploeg. Goed doorzetten aan de linkerkant door Schuldink zorgt ervoor dat Houtman de bal makkelijk kan binnentikken. Na de voorsprong voor Gramsbergen, was het Elim wat weer de gevaarlijke ploeg was. Enkele goede kansen, een redding van Kosters en een schot net naast, voorkomen de 2-2. Hierna verloopt de wedstrijd in iets minder hoog tempo. Er valt nog wel een mooi schot van Jorn Kremer te noteren, maar de keeper weet hierop te redden. We gaan de rust in met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg.

De 2e helft begint net als de 1e helft met erg veel kansen. In de 47e minuut al een grote kans voor Seinen, maar zijn schot wordt gered door de keeper. Een minuut later is het wel raak. Een voorzet van Leferink die perfect op maat is, wordt binnen gekopt door Jorn Kremer. Hierna volgen enkele goede kansen voor Slot, maar zijn schoten wilden er nog niet in. Uiteindelijk wordt zijn spel toch beloond in de 61e minuut. Na een mooie aanval weet hij de keeper te omspelen en zorgt zo voor de 4-1 voorsprong voor Gramsbergen. Terwijl we nog aan het nagenieten waren van de 4-1, was het alweer gelijk 4-2. Terwijl de notities nog gemaakt werden van de 4-1, kopte Daymen Doldersum de 4-2 binnen. Elim gaf niet op en geloofde dat er nog wat te halen was. Elim krijgt enkele goede kansen, maar weten de 4-3 niet te maken. In de 72e minuut nog een mooie actie van Slot, maar zijn schot gaat net naast de verkeerde kant van de paal. In de 80e minuut komt dan toch de beslissing. Een heerlijke actie van van der Veen zorgt voor de 5-2 voorsprong. Hij omspeelt de keeper en schiet de bal keihard in het dak van het doel! De wedstrijd lijkt hiermee gespeeld, maar het is weer Elim wat niet opgeeft. In de 89e minuut weet Koekoek de 5-3 te scoren. In de 90e minuut krijgt Gramsbergen zelfs nog een penalty tegen, na een overtreding van Jorn Kremer. Youri Benjamins weet hier wel raad mee en zorgt zo voor de 5-4 tussenstand. Het was dus nog ineens opletten voor Gramsbergen in de absolute slotfase, maar uiteindelijk floot de goedleidende scheidsrechter af na een waar doelpuntenfestijn met een 5-4 overwinning voor Gramsbergen.

Een wedstrijd waar genoeg over na te praten valt. De sterke en zwakke punten kwamen deze wedstrijd duidelijk aan het licht bij Gramsbergen. Er werd makkelijk gescoord, maar 4 tegendoelpunten is normaal gesproken te veel. Er zullen dus nog zeker een aantal dingen beter moeten, wil Gramsbergen ook dit jaar bij de bovenste plaatsen mee doen. Wegens het oneven aantal teams in de competitie, is er elke week een ploeg vrij. Voor Gramsbergen geldt dit voor volgende week. Gramsbergen speelt pas over 2 weken weer. Op 8 oktober wordt er om 15.00 in Vriezenveen afgetrapt tegen DOS'37.

Jordy Veldsink

• Foto's zijn gemaakt door Gerard Benjamins.