• Behoorlijk teleurgesteld over de uitslag en het vertoonde spel verliet het supporterslegioen van Gramsbergen het sportpark van DZOH. Afgezien van het eerste kwartier was er in de rest van de wedstrijd geen enkele lijn te ontdekken die het spel ten goede kwam met als gevolg een 2-1 nederlaag. 

  • In de eerste minuut had Gramsbergen de score al kunnen openen via David Houtman, maar de bal verdween helaas net voorlangs. Gramsbergen bleef druk houden en dat leverde optisch gezien een veldoverwicht op. Toch was het oppassen geblazen  met de lange ballen richting de DZOH spitsen maar vooralsnog leverde dat weinig gevaar op. In de 20e en 22e minuut was het Jorian Wubs die de keeper testte, maar de doelman van DZOH was alert en hielt het doel schoon. Hierna zakte het spel van Gramsbergen naar een bedenkelijk pijl. In een veel te laag tempo en met veelvuldig balverlies en te slap ingrijpen van de verdediging van Gramsbergen is het nu DZOH die het initiatief pakt en de kansen krijgt. Keeper Kosters moet een paar keer reddend optreden om de nul vast te houden. De rust gaat in met een 0-0 stand en de hoop is gevestigd op een betere tweede helft voor Gramsbergen.  

  • In de rust wisselt trainer Stephan Rahantoknam en brengt Rutger Dijk in voor Elwin van der Veen. Beide ploegen krijgen wat kansen over en weer maar dat brengt nog geen spanning op de wedstrijd, daarvoor moeten we wachten tot na de 60 minuut. Eerst is het DZOH die matig ingrijpen van de verdediging bijna genadeloos afstraft, maar de 100% kans gaat net voorlangs. Daarna aan de andere kant een mooi schot van Nick Leferink die net naast getikt wordt. Uit de corner is het Gerwin Reinders die de bal onhoudbaar in de 70e minuut tegen de touwen kopt voor de 0-1. Om de druk op te voeren komt Roy Seinen in het veld voor Bouwhuis, maar met die druk lijkt DZOH het beste om te gaan. Met veel lange ballen probeert DZOH de aansluitingstreffer te maken en dat lukt in de 81e minuut. Het is Niels Tuin die niet goed gedekt wordt en onhoudbaar raak schiet (1-1).  Dezelfde Niels Tuin tekent ook voor de 2-1 als hij er alert bij is als een overtreding op Wouter Vink niet afgefloten wordt. Dit betekende meteen de eindstand. DZOH won verdiend omdat zij meer wil en inzet toonden en verdedigend geen steken lieten vallen. De technische staf van Gramsbergen zal nog veel moeten sleutelen aan een stabiele opstelling en de terugkeer van de  vaste patroontjes van de afgelopen seizoenen.  

  • Henk Reins 

    (Noot van de redactie: foto's gemaakt door Herman van Oost)