• Het was voor de voetballiefhebber een flinke beproeving afgelopen zaterdagmiddag op sportpark ’t Hoge Holt. Het was allemaal niet sprankelend wat het publiek, dat ook nog eens een ijzige kou moest ondergaan, door de 22 acteurs op het veld kreeg voorgeschoteld. De gasten uit Almelo voetbalden iets makkelijker zonder ook tot grote daden te komen. Beide ploegen wisten 1x het net te vinden en dat betekende het eerste gelijke spel voor de thuisploeg in deze kompetitie. Gezien het spelbeeld over de gehele 90 minuten mag Gramsbergen het meest tevreden zijn met de puntendeling.

Onder leiding van scheidsrechter Kaya was de openingsfase van deze ontmoeting voor ON. Het was fanatieker dan de thuisploeg dat rommelig van start ging en veelal te afwachtend speelde. Opvallend was ook de vele ruimte die ON’s linkervleugel kreeg maar daaruit kwam verder geen groot gevaar voor de thuisploeg. Beide ploegen kwamen voor rust niet echt tot grote mogelijkheden. Er waren wel wat kansjes over en weer (zoals een schot van Stef Schuurman net over) maar alle pogingen bleven zonder succes. Na een half uur spelen is er geel voor Job Kremer na slordig balverlies op het middenveld. Diezelfde Kremer is even later verantwoordelijk voor een spaarzaam hoogtepunt deze middag. Gramsbergen krijgt schuin voor het doel een vrije trap te nemen. De scherp indraaiende trap van David Houtman wordt door Kremer met het hoofd gepromoveerd tot treffer. Een keurig doelpunt waarbij de Almelose verdediging inclusief doelman te Riet kansloos is.

Na rust komt de thuisploeg wat energieker uit de kleedkamer. David Houtman wordt in de 47e minuut keurig vrij gespeeld maar zijn doelpoging eindigt op de paal. Geen 2e treffer dus. Nick Leferink probeert het even later van afstand maar komt niet verder dan een onschuldige afzwaaier. Aan de andere kant begint ON wat meer aan te dringen en krijgt mogelijkheden na slordig balverlies van eerst Lars Kieft en vervolgens Gerwen Reinders. Beide keren komt Gramsbergen goed weg en weet ON niet te profiteren. Met Kelvin Jager en de van een blessure teruggekeerde Xaver Slot in de ploeg probeert Gramsbergen halverwege de 2e helft weer wat meer controle over de wedstrijd te krijgen. Beide invallers proberen het met een afstandsschot maar zonder succes. Tussendoor is er ook nog een kopkansje voor Roy Seinen maar ook die bal eindigt in de handen van doelman te Riet. In minuut 78 komen de gasten, niet geheel onverdiend, langszij. ON’s beste man, Thijs Hindriks, trekt naar binnen en weet doelman Jur Kosters met een harde en lage schuiver in de benedenhoek te verrassen. In het verloop van de tweede helft wordt de wedstrijd zo af en toe wat grimmig. Scheidsrechter Kaya grijpt diverse keren naar de borstzak en toont o.a. geel aan Kelvin Jager, Jorn Kremer en Hakan Cetin van ON. Vijf minuten voor tijd krijgt Xaver Slot nog een mogelijkheid als hij wordt weggestoken door Roy Seinen. Slot wordt echter teruggefloten vanwege buitenspel. In zo ongeveer de slotminuut heeft Gramsbergen het geluk aan haar zijde als ON uit een vlotte aanval en in zeer kansrijke positie net over kopt. Daarmee blijft het bij een gelijkspel en zal deze wedstrijd niet bijster lang in het geheugen van de groen-witte supporters blijven zweven. Een van Gramsbergen zijde matige wedstrijd levert toch een puntje op. De gasten waren meer aanwezig maar kwamen ook niet tot grote daden. Gelukkig waren onze middenvelders Nick Leferink en Jorn Kremer deze middag vaak in staat aanvallen en balbezit van ON te ontregelen. Volgende week kunnen we in Vroomshoop op de koffie bij oud Gramsbergen trainer Jan Peter Jonkman. Hopelijk gaan we dan genieten van een mooie voetbalafsluiter van 2022. Maar u weet het: de Boys uit, traditioneel altijd lastig.

Albert van der Veen.

• Foto's zijn gemaakt door Gerard Benjamins.