• Wie zaterdag 2 minuten na de aftrap pas langs de lijn ging staan miste meteen het enige hoogtepunt van de eerste helft. Al in de eerste minuut was het bij de eerste aanval van Gramsbergen raak door David Houtman. Via een vloeiende aanval werd de razend snelle spits in stelling gebracht en met een harde schuiver passeerde hij keeper Boonschate van De Zweef. De verdediging van De Zweef was maar nauwelijks bekomen van de dreun of er diende zich in de 2e minuut al de volgende kans aan voor Gramsbergen die helaas in schoonheid strandde. Vol verwachting ging het publiek op de volle tribune er voor zitten maar daar kwamen ze bedrogen mee uit. Het tempo was aan beide kanten veel te laag en de druk die Gramsbergen nog enigszins had op de tegenstander leverde geen kansen op. Ten opzichte van De Zweef had Gramsbergen wel wat meer veldoverwicht, maar daar is over de eerste helft ook alles wel mee gezegd. Er was aan beide kanten weinig lijn in te ontdekken in het spel. Beide trainers hadden blijkbaar in de rust aangegeven dat het tempo omhoog moest en dat het allemaal wel wat meer vuur mocht hebben. Het resulteerde in een vermakelijke 2e helft. Gramsbergen moest noodgedwongen in de rust aanvoerder Lars Kieft in de kleedkamer achter laten en zag na een minuut of vijf na de hervatting ook Nick Leferink uitvallen. De vervangers Schuurman en van der Veen vielen verdienstelijk in en Gramsbergen ging driftig op zoek naar een 2e treffer. En die kwam nadat De Zweef al voorzichtig wat speldenprikken had uitgedeeld en de beste kans op de lat uiteen zag spatten. Elwin Van der Veen onderschept bij het uitverdedigen van De Zweef net buiten de 16 meter de bal die vervolgend door Roy Seinen ineens vol tegen de touwen word gejaagd. Het was weer eens een ouderwetse Seinen goal en daarmee zou je zeggen een geruststellende 2-0 voorsprong. Maar daar dacht de jonge ploeg van De Zweef toch anders over en was zeker niet van plan zich door Gramsbergen te laten overlopen. Het antwoord kwam in de 62e minuut van De Zweef speler Tom Heuver. Geheel vrijstaand voor keeper Kosters tikte hij de bal binnen voor de 2-1. Waar Gramsbergen na een tegentreffer de draad nog weleens even kwijt was werd de wedstrijd meteen weer opgepakt en een minuut later was het verschil al weer twee doelpunten. Het was weer met een hoofdrol voor Roy Seinen die onberispelijk een vrije trap van Houtman bij de 2e paal tegendraads inkopte. Na de 3-1 voorsprong was de regie volledig in handen van Gramsbergen en dat leverde de mooiste kansen op voor Van der Veen, Schuldink, en weer Van der Veen. Helaas wist Gramsbergen het net niet meer te vinden en bleef de eindstand 3-1 en was daar zichtbaar blij mee. Gramsbergen speelde twee totaal verschillende helften en dat zal beter moeten, positief is dat met een goed bezette bank en goede invalbeurten het elftal in de tweede helft keurig overeind bleef. De Zweef zal met zijn jonge ploeg nog moeten wennen aan het niveau van de 2e klasse maar met de inzet die ze op de mat leggen zit het wel goed.

Gramsbergen speelt komende donderdagavond thuis de bekerwedstrijd tegen VV Manderveen (aanvang 20.15 uur) omdat de tegenstander a.s. zaterdag andere verplichtingen had. Daarna kan Gramsbergen zich opmaken voor de volgende competitiewedstrijd en dat is uit naar oude bekende Nieuwleusen.

Henk Reins

• Foto's zijn gemaakt door Gerard Benjamins