• Gramsbergen heeft tegen The Knickerbockers uit Groningen, waar ooit de Gramsbergers Frans Zwols, Dick Grootoonk en Floris de Wit furore maakten, de punten relatief simpel in eigen huis weten te houden. Zonder al teveel inspanning werd een ruime 3-0 zege geboekt. De groen-witten teerden al vroeg in de wedstrijd op een snelle openingstreffer van David Houtman. Vlak voor rust herhaalde hij dat kunstje waardoor Gramsbergen comfortabel met 2-0 de rust in ging. De gasten waren deze middag niet bij machte veel kansen te creëren en liepen diep in de tweede helft nog tegen een derde tegentreffer aan. Elwin van der Veen liet met een harde schuiver doelman Vissers kansloos en daarmee was de wedstrijd helemaal gelopen.

    Onder leiding van scheidsrechter Wieringa deelde Gramsbergen de eerste speldenprik uit in de thuiswedstrijd tegen de blauw-zwarte brigade uit Groningen. David Houtman komt een teenlengte tekort om een scherpe voorzet binnen te werken. Even later heeft Houtman wel succes. Hij wordt op rechts vrij voor de goal gezet, bedenkt zich niet en haalt kiezelhard uit voor de 1-0. Amper 3 minuten later had het al 2-0 moeten zijn als Roy Seinen doorbreekt. De spits omspeelt de doelman maar kan de bal uiteindelijk niet in het lege doel krijgen. De gasten laten individueel wel een paar aardige acties zien maar worden op een klein kansje in de 14e minuut na niet echt gevaarlijk voor het doel van Jur Kosters. Gramsbergen leunt in de 1e helft achterover en The Knickerbockers heeft geen drang naar voren. Daardoor ontvouwt zich een wedstrijd in een laag tempo op een veld wat de vergelijking met een biljartlaken bij lange na niet kan winnen. Kelvin Jager probeert het in de 20e minuut rechtstreeks vanuit een vrije trap maar de bal verdwijnt in de grijpgrage handen van doelman Vissers. Diezelfde Jager zet even later Elwin van der Veen met een slimme hoge bal vrij voor de doelman. De kopbal die volgt heeft echter te weinig snelheid en lengte en eindigt wederom in de handen van Vissers. Vlak voor rust weet Gramsbergen opnieuw te scoren. Wederom is het David Houtman die het net laat bollen. Hij schiet op aangeven van Elwin van der Veen door een kluwen van spelers beheerst binnen. Zo gaat Gramsbergen comfortabel rusten met een 2-0 voorsprong.

    Na de thee eenzelfde spelbeeld. Een laag baltempo, bij vlagen een leuke combinatie, dan weer misverstanden en slordig balverlies en een tegenstander die maar geen grote kansen kan creëren. Na zo’n 10 minuten spelen in de tweede helft vervangt Leon Slot de deze middag onzichtbare Giel Fransen. In de 64e minuut weer een doelpoging van de thuisploeg. Elwin van der Veen komt 1 op 1 te staan maar schiet recht op het lichaam van doelman Vissers. Even later aan de andere kant een vrije trap voor The Knickerbockers op randje 16 meter. De hard genomen bal ketst via de muur af tot een corner die uiteindelijk niets oplevert. In minuut 73 is Roy Seinen ongelukkig in de afwerking. Hij krijgt de bal vrij voor zijn zo vaak verwoestende rechterbeen. Dit keer loopt het anders, de bal verdwijnt hoog over. Aansluitend krijgen de gasten hun eerste echt dikke kans. Na een onoplettendheid achterin duikt de Groninger spits vrij op voor doelman Jur Kosters die ternauwernood redding kan brengen. Vervolgens is het weer Roy Seinen die in kansrijke positie komt. Uit een hoekschop van Kelvin Jager kopt hij net over. In minuut 78 valt de definitieve beslissing. De door zijn snelheid veelal ongrijpbare David Houtman zet met een mooie assist collega-spits Elwin van der Veen vrij voor doelman Vissers. Met een harde en zuivere schuiver wordt het 3-0. Het slotakkoord is voor de gasten. Een boogbal van Daan Scheppink lijkt in de verre hoek te krullen maar met een uiterste krachtsinspanning weet doelman Jur Kosters de bal nog weg te tikken. De bal verdwijnt aansluitend nog wel in het doel maar wordt terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Daarmee is de wedstrijd gelopen. ‘TKB’ staat met lege handen, Gramsbergen pakt opnieuw 3 welkome punten en kan een ongetwijfeld fijne teamavond tegemoet zien. Dinsdagavond mogen we weer. Dan is Drenthina te gast op sportpark ’t Hoge Holt.

    Albert van der Veen.

  • Foto's zijn gemaakt door: Herman van Oost