• Het was zaterdagmiddag genieten in tweevoud op het Hoge Holt in Gramsbergen en dat was te danken aan twee ploegen die er 125% voor gingen en aan de jonge scheidsrechter Delphin de Graaf die in dit sportieve geweld fier overeind bleef. Vooraf waren de belangen voor zowel DOS'37 als Gramsbergen even groot en dat kwam het voetbal en de spanning ten goede.

  Voor rust.

  Bij Gramsbergen stond good old Kelvin Jager weer in de basis en dat gaf meteen veel druk op de verdediging van DOS'37. Grambergen speelde verzorgd voetbal en hield het spel voorin breed wat in de 8e minuut de eerste kans opleverde. Roy Seinen miste net de voorzet van Xaver Slot en aan de andere kant eindigde in de 10e minuut een prima aanval van DOS'37 in een corner. Met snelle omschakelingen in de opbouw waren de ploegen in de eerste 20 minuten goed aan elkaar gewaagd en moest scheidsrechter de Graaf even een paar keer de gele kaart trekken om de grenzen van het toelaatbare even aan te geven. Gramsbergen kreeg hierna wat meer grip op de wedstrijd en mocht in de 30e minuut op een 35 meter van het doel een vrije trap nemen. Het was Kelvin Jager die met een militaire precisie de bal onhoudbaar in de linkerhoek van het doel knalde voor een verdiende 1-0 voorsprong. Gramsbergen drong steeds meer aan en had de wedstrijd voor rust al veilig kunnen stellen ware het niet dat keeper Nitert van DOS'37 goed anticipeerde op inzetten van eerst Xaver Slot en daarna van Kelvin Jager. DOS'37 deed zeker ook van zich spreken, maar de verdediging van Gramsbergen stond deze middag weer als een huis.

  Na rust.

  Het talrijke aanwezige publiek keek uit naar de 2e helft die nog alle kanten kon uitvallen, Gramsbergen had wellicht optisch iets meer veldoverwicht, maar DOS'37 bleef levensgevaarlijk en liet met goed voetbal zien waarom zij de ongeslagen koploper waren. DOS'37 zat in de eerste 20 minuten wat beter als Gramsbergen in de wedstrijd maar echte kansen leverde dat nog niet op. Gramsbergen deed hierna wel even van zich spreken en het was Jorn Kremer die met een sublieme pass de op links doorlopende Slot bereikte. Maar weer was op de inzet keeper Nitrit de winnaar. DOS'37 drong aan en ging op jacht naar de gelijkmaker en die viel in de 71e minuut. Na een scrimmage in de 16 meter verdedigde Gramsbergen niet goed uit waardoor de bal net buiten de 16 meter beland. Silva van der Veen weet hier wel raad mee en schiet onhoudbaar de 1-1 binnen. De spanning was weer terug in de wedstrijd en DOS'37 kreeg weer hoop op meer, maar daar dacht Roy Seinen al na 1 minuut anders over. Na weer een perfecte aanval was het de hard werkende Seinen die op zijn welbekende wijze van buiten de 16 meter met een hard schot Gramsbergen weer op voorsprong schoot (2-1). Deze dreun kwam hard aan bij de Vriezenveners en het was hierna Gramsbergen die de boventoon voerde. De einduitslag had gezien de doelrijpe kansen zomaar dikker kunnen uitvallen ware het niet dat David Houtman en de ingevallen Wouter Schuldink (na lange afwezigheid) weer keeper Nitrit op hun weg vonden.

  Spannend vervolg competitie.

  Eind goed al goed en de spanning boven in de 2e klasse is weer terug, de concurrentie groter geworden bovenin en dat beloofd nog mooie wedstrijden. Een dikke duim voor de teamprestatie van Gramsbergen maar ook een groot compliment voor DOS'37 en niet te vergeten scheidsrechter De Graaf. Dit zijn wedstrijden waarvoor je op zaterdagmiddag langs de lijn staat. Komende zaterdag wacht ons de uitwedstrijd tegen De Zweef en die zullen wij ook gewoon moeten winnen om bij te blijven en om op gelijke hoogte te komen met DOS'37 die een vrij weekend heeft.

  Henk Reins

 • Foto's zijn gemaakt door Gerard Benjamins.