• Gramsbergen werd door een bij vlagen ongrijpbaar Gorecht even lelijk met de neus op de feiten gedrukt. Geen moment was Gramsbergen bij machte om een vuist te maken en verloor dan ook terecht met 4-1. Gramsbergen speelde in dezelfde opstelling als vorige week en begon wat aftastend aan de wedstrijd. Gorecht liet direct zien waarvoor het was afgereisd naar Gramsbergen en strafte het eerste beste balverlies in de 6e minuut onmiddellijk af. Het is Bob Poorta die deze riante kans alleen staand voor keeper Kosters verzilverd en Gorecht al vroeg in de wedstrijd op voorsprong schiet. Gramsbergen weet zich geen raad met de snel inzakkende verdediging van Gorecht die bij balbezit direct de bal naar voren schiet richting de razendsnelle spitsen. Niet mooi om te zien zou je denken, maar met  deze strijdwijze waarachter wel degelijk een tactische gedachte zat had Gramsbergen de grootste moeite en kon slechts sporadisch iets zelf ondernemen. Met een schot van Roy Seinen en David Houtman was de koek in de eerste helft zo goed als op voor Gramsbergen. Weer onnodig balverlies was de inleiding van de 0-2 en nu is het Nick Janzen die dit meedogenloos afstraft. Het is gezien het beeld van de wedstrijd eigenlijk al duidelijk dat er deze middag geen eer is te halen voor de ploeg van trainer Stephan Rahantoknam. Op alle fronten wordt Gramsbergen afgetroefd door de ploeg uit Haren.

Na rust

Waar Gramsbergen direct na rust nog wel eens wil toeslaan is het toch weer Gorecht dat het heft in handen neemt want in de 47e minuut is het helemaal over en uit voor Gramsbergen als Thijs Hekman een corner onhoudbaar inkopt voor de 0-3. Gorecht blijft heer en meester gedurende het vervolg en het enige wat Gramsbergen kan doen is de nederlaag niet te groot laten worden. Een kleine opleving van Gramsbergen in de 85e minuut levert toch onverwachts nog een treffer op. Het is Rutger Dijk die bij de eerste paal de bal binnentikt voor de eretreffer. Gorecht antwoord in de 89e minuut door de marche weer op drie te brengen door een treffer van Michel Koopman die met zijn schuiver keeper Kosters kansloos laat en de eindstand op 1-4 bepaald.

Verdedigend goed, effectief, snel, ongrijpbaar en kampioenskandidaat dat waren zo wat opmerkingen die we na afloop hoorden en iedereen was er natuurlijk over eens dat Gorecht de verdiende winnaar was. Gramsbergen moet volgende week uit bij de inhaalwedstrijd tegen de Griffioen laten zien dat het beter kan.