• Welkom bij S.V. Gramsbergen

Mooi daj d'r bint
  • Beide trainers waren na afloop tevreden met een gelijkspel, daar viel niets op af te dingen. Gramsbergen had wel veel meer kansen maar had deze middag een grote sta-in-de-weg en dat was keeper Abma van DESZ. Met formidabele reddingen hield hij zijn ploeg op de been, aan de andere kant moest keeper Kosters van de thuisploeg ook een aantal keren zijn kunsten tonen. Het was voor het publiek een vermakelijke wedstrijd die spannend bleef tot in blessuretijd. Gramsbergen begon vanaf de aftrap met snelle uitvallen en combinaties en zette meteen druk op de verdediging van DESZ. Het spel werd breed gehouden en met name linksback Melvin Willems kon gevaarlijk opkomen. In de 4e minuut had zijn voorzet al een doelpunt op kunnen leveren, maar de inzet van de inlopende Nick Leferink werd gekeerd door doelman Abma. Optisch gezien niets aan het handje voor de verdediging van Gramsbergen tot dan toe, maar dan is in de 11e minuut een slippertje debet aan de 0-1 achterstand. Het was Tom Kisjes die hier dankbaar van profiteerde en de bal onhoudbaar tegen de touwen joeg. De eerste echte kans voor DESZ, maar een 100% score. Slechts 2 minuten later was het al weer gelijk, met weer een snelle aanval, nu over rechts via Elwin van der Veen. Na een doortikkertje van Roy Seinen was het dezelfde van der Veen die met een schuiver in de verre hoek deze keer het net wel wist te vinden en daarmee Gramsbergen weer op gelijke hoogte bracht. Hierna was het Gramsbergen en doelman Abma die de hoofdrol opeisten. Schoten van Van der Veen, Houtman, Roy Seinen en Nick Leferink waarvan er normaal een paar in zouden gaan werden nu kattachtig gekeerd door plaaggeest Abma. Collega doelman Jur Kosters had een rustige eerste helft, maar toonde in de 39e minuut zijn kwaliteiten door een bijna trefzekere kopbal uit het doel te ranselen. De eerste helft leek op een gelijkspel af te steven, maar Gramsbergen mocht in de 42e minuut nog een corner nemen en die belande keurig bij de 2e paal bij de vrij staande Roy Seinen op het hoofd en daar had de sluitpost van DESZ dit keer geen antwoord op. Met een ruststand van 2-1 werden de kleedkamers opgezocht en kon de tactiek voor de tweede helft bepaald worden.

Voor Gramsbergen betaalde zich dit in de 49e minuut al bijna uit, Roy Seinen verscheen na slecht uitverdedigen alleen voor de keeper, maar ook dit keer was Abma de winnaar. DESZ zat in de tweede helft beter in de wedstrijd en dat leverde een spannend vervolg op met kansen over en weer. Met veel strijd in de goede zin van het woord kon het publiek genieten van het vervolg van de wedstrijd. DESZ bleef er in geloven dat er deze middag wat te halen viel. Met een lange bal achter de verdediging van Gramsbergen kwam DESZ in de 59e minuut op gelijke hoogte (2-2). Weer was het Tom Kistjes die hiervoor verantwoordelijk was. Slim sloop hij uit de rug van het centrale duo van Gramsbergen en was hij een fractie eerder bij de bal dan keeper Jur Kosters. Trainer Rahantoknam trachtte met het inbrengen van Kelvin Jager en de van een blessure herstelde Jorn Kremer het tij te keren en alsnog de winnende treffer te forceren maar gescoord werd er niet meer. Als we door een groen witte bril kijken dan had er meer in moeten zitten, maar wat zeker positief is zijn de bij vlagen mooie en snelle combinaties die we deze middag weer terug zagen. Volgende week dan maar de drie punten binnen halen bij de Knickerbockers in Groningen.

Henk Reins

• Foto's zijn gemaakt door Herman van Oost