• De JO13-1 ging de laatste fase voetballen in de 2 de divisie.

  De eerste wedstrijd was uit tegen Veendam 1894 (vorige fase 4 de geworden in de 2 de divisie).
  De jongens waren voor de wedstijd dus best wel een beetje zenuwachtig, maar daar was, volgens de meegereisde ouders, in de wedstrijd niets meer van te merken. Ik kon deze wedstrijd helaas niet mee, maar begreep, door alle enthousiaste verhalen, dat de jongens een superpot op de mat hadden gelegd. En een gelijk spel had zeker niet onverdiend geweest. Helaas verloren ze met 2-1.

  De 2 de wedstrijd was uit tegen Heerenveense Boys. De jongens begonnen wat stroef, wat al snel resulteerde in een tegen doelpunt. Maar met leuk combinatievoetbal kwamen ze steeds beter in de wedstrijd. Na een mooie vlot lopende aanval werd het verdiend 1-1. Helaas op slag van rust kwam de tegenstander, tegen de verhouding in, op 2-1. Na de rust golfde het spel op en neer, helaas voor
  Gramsbergen werd er niet meer gescoord. Maar wederom, complimenten voor de jongens.

  De eerste thuiswedstrijd was tegen Joure. Opnieuw een heel goede wedstrijd en voetballend beter dan de tegenstander. Alleen valt het nog niet de kant van de jongens op. De wedstrijd werd verloren met 0-1. Achteraf veel complimenten gehoord van de toeschouwers. De jongens zelf vonden dit nog wel lastig, wel goed voetballen, maar nog geen punten. Klopte niet volgens menig speler.

  Met de bus, uit naar vv Helpman. Dit was natuurlijk al geweldig. Zo’n 55 man, incl. spelers. Helaas verliep de wedstrijd, ondanks de vele supporters, niet zo als we gehoopt hadden. We kwamen een beetje ongelukkig op achterstand, maakten redelijk snel de 1-1, maar net voor rust viel toch nog een tegen goal. Met goed voetbal probeerden we de 2-2 te maken. Dit lukte uit een vrijetrap, die knap werd verlengd. Maar helaas viel toch nog weer de 3-2 voor Helpman. Geen enkele wedstrijd weg gespeeld, soms zelfs beter, maar nog geen punten. Zuur voor de jongens.

  Sc Genemuiden was de volgende tegenstander. Op het hoofdveld in Gramsbergen begonnen de jongens niet goed. Binnen 2 minuten stonden ze met 0-1 achter. Gaande weg werden we beter, wat resulteerde in een mooie 1-1 van buiten de 16. Maar ook deze wedstrijd konden we de punten niet in Gramsbergen houden. Wederom verloren met 1 doelpunt verschil. Volgens de tegenstander
  gestolen punten, maar ja, wat hebben we daar aan. (volgens een speler van de SV).

  De week erop opnieuw een thuiswedstrijd. Nu tegen d’Olde Veste’54. Na een grote kans voor d’Olde Veste, was het Gramsbergen dat de eerste helft de betere was. Uit een cornerbal werd de bal door een speler van d’Olde Veste in eigen doel gewerkt. Eindelijk een voorsprong en verdiend. We bleven goed voetballen en kwamen d.m.v. een penalty op 2-0. De 2 de helft werd er nog tegen gescoord in de laatste minuut, maar de eerste overwinning was binnen. Wat waren de jongens blij, ook menig ouder
  trouwens. En terecht. Met z’n allen geknokt voor de punten.

  Op een zwaar veld tegen een stugge tegenstander ( Burgum )kwamen de jongens vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft de bovenliggende partij, maar na de tweede helft, blij met een punt.

  Vandaag uit tegen de koploper, FC Assen. Een fysiek zeer sterke tegenstander, zo bleek. We speelden zeker geen slechte wedstrijd, maar Assen was gewoon de betere. Met een (naar mijn mening) onterechte penalty en een zeer mooi uitgevoerde aanval won Assen verdiend met 2-0.

  Thuis tegen FC Lewenborg, een wedstrijd met 2 gezichten, een goede eerste helft met twee mooie doelpunten en een wat slordige tweede. Het 2-2 gelijke spel was terecht, al hadden we een penalty moeten hebben in de laatste minuut.

  De laatste thuiswedstrijd was tegen DZOH uit Emmen. Een eerste helft waar DZOH sterker was, maar wij de betere kansen kregen. De ruststand was 1-1. Gelijk na rust scoren we de 2-1, dit konden we helaas niet vasthouden. Einduitslag 2-2.

  De laatste wedstrijd uit tegen Sc Stadskanaal en waarom zou het anders gaan dan in de voorgaande wedstrijden. We beginnen wederom heel goed en moeten eigenlijk na 20 min. met 2-0 voor staan. Maar met de rust staan we achter met 2-0. In de tweede helft konden we dit niet meer rechtzetten en verloren, geflatteerd, met 4-0.

  Al met al een leerzame 3 de fase in de 2 de divisie. Eigenlijk zijn we nooit helemaal weg gespeeld, hadden we zowel voor als achterin wat meer geluk kunnen gebruiken. Maar zo gaat dat nou eenmaal. De jongens hebben zich kranig geweerd in deze klasse. Chapeau!!

  Trainers, leider en vlagger, bedankt voor jullie inzet dit seizoen.

  Groet’n van een ouder.