• Zaterdag 9 oktober, een prachtige nazomerdag, een heerlijke dag om een potje te voetballen. Dat doen wij vandaag in Nieuwleusen, tegen de Hulzense Boys. Eerst de bespreking, de gouden Rauf-tip van vandaag: ‘Gooi niet direct als Razende Roeland die bal naar voren, maar bouw mooi op vanaf achter.’ Sorry Roeland, je mag niet mee vandaag kerel.. Wie wél mee gaan zijn Alice & Yvonne. Zij gingen natuurlijk al mee voor de aanmoedigings maar ze gaan vandaag ook weer spelen, geweldige aanvulling voor ons hard werkende team. Op pad met alleen meiden van Vrouwen 2 dus, het is geweldig. Eenmaal aangekomen en omgekleed in Nieuwleusen valt direct op dat Sari een nieuw pakkie heeft, het nieuwe keeperstenue is kanariegeel, en Kanarie Sari werd geboren. Écht een mooi pak en het zit als gegoten, dit kan niet meer mis gaan. Oke, als je naar de ogen van Sari kijkt denk je daar snel anders over, maar dat gebeurd soms in het weekend. Een warming-up die kort maar krachtig is en de scheidsrechter komt aanlopen. We merken direct op dat hij wel eens een echte topper zou kunnen zijn. 3e vlagster Demi (die inmiddels ook 1e vlagster zou kunnen heten) is aangetreden om haar zaterdagmiddag te besteden aan een potje vlaggen in de zon, thanks meid.
    Het fluitsignaal klinkt en we zijn los, we beginnen in een soort van chaos maar we moeten allemaal even wennen dat Razende Roeland niet mee is. Rustig opbouwen en de rust bewaren. De wedstrijd is nog maar net begonnen of Bambi Mirte besluit maar eens een glijder te maken terwijl er niemand in de buurt is, haha ja je moet de bank toch een beetje vermaken meissie. Goed gelukt. De bal komt door een mooie opbouw voorin, driehoekjes werden gevormd en het eerste shot op doel is een feit. Noah ziet dat er fans vanuit Gramsbergen voor haar meegereisd zijn (geweldig!) en gooit een shot op doel, helaas, een keepster. Dan veroveren we de bal op het middenveld en besluit Romee een shot op doel te doen, die nieuwe schoenen zijn niet zo nieuw meer en helaas wordt deze ook gepakt door de keepster. Als je ze zelf niet maakt, vallen ze vaak aan de andere kant. Dit is precies wat er nu gaat gebeuren (spoiler alert). Hulzense Boys bouwt mooi op, ook zij laten Razende Roeland thuis want ze hebben een goede spelverdeler op het middenveld. Met een prachtige voorzet wordt Sari eruit getikt en de 1-0 komt op het denkbeeldige bord. Koppies op meiden, we doen het hartstikke goed. Vanaf de aftrap bouwen we weer mooi op, en Laura krijgt een mooie bal vanaf het middenveld, ze raast erop af en haalt uit, helaas, net naast! Rauf zit erg serieus in de wedstrijd en dit vinden we ook wel eens fijn om te zien dus het mag benoemd worden. Er ligt iemand op de grond en helaas voor Pieper is het heeeelemaal aan de andere kant van het veld. Buiten adem komt ze weer terug. Jongens hou de volgende keer rekening met Pieper en ga alleen liggen in de buurt van de dug-out. BVD. Met de vrije trap gaan we naar voren en Marijke besluit ook maar eens een shot op goal te wagen. Helaas, genoeg shots voor nu meiden, alleen nog schieten vanaf nu. Hulzense Boys besluiten dat het wel mooi is geweest zo en trekken weer aan naar voren, ze rennen zo snel dat we het helaas niet bij kunnen houden en ook voor Sari is er geen houden aan. De 2-0 is een feit. Na de aftrap glijdt Bambi Mirte weer uit, dit begint zorgelijk te worden. Hulzense Boys drukt door en vrij snel na de 2-0 volgt ook de 3-0 en daarmee gaan we de rust in. Onze koppies staan positief en ook in de kleedkamer geeft Rauf aan: ‘Het gaat nog helemaal niet zo heel slecht.’ Lekker opbeurend Rauf, gooi ‘m de volgende keer over de positieve kant. Teruggekomen van de rust ontdekken we dat vlagster Demi het wel heel warm had met haar trui aan en dat ze heeft besloten te gaan vlaggen in alleen een blauw hesje. Nee Demi, we snappen dat je hier niet voor de modeshow loopt maar dit kan écht niet. Gelukkig heeft ze besloten toch een van onze mooie inloopshirts aan te trekken. We beginnen de 2e helft en merken direct dat de meiden van de tegenstander het iets minder gezellig hadden in de kleedkamer. De negatieve sfeer neemt de overhand en wij zijn lekker aan het overspelen. Het eerste balcontact met Bambi Mirte gaat helaas niet zoals gehoopt. Ze glijdt buiten de lijnen en we zien direct dat dit niet goed is. Pieper had het mooi dichtbij en ook Mirte kon direct plaats nemen in de dug-out met een zere enkel. Hulzense Boys komt er nog een aantal keer door en Sari maakt een paar prachtige showduikjes. We zijn allemaal erg blij dat ze voor een paar wedstrijden heeft bijgetekend. Ook hebben we vandaag achterin veel geluk met bulldozer Marije, want wat heeft die al veel ballen weggewerkt zeg, echt lekker bezig. We zetten veel druk en creëren nog een paar kansen, we zijn lekker aan het voetballen en Hulzense Boys speelt ons nog een keertje uit. Ach 3 of 4 maakt ook al niet uit. De 4-0 is een feit. Hilde krijgt voor de 4e keer een zakdoekje aangeboden door de scheidsrechter omdat ze lekker verkouden is. Kijk, echt een beste vent zoals we al dachten. Hij fluit af en we klappen allemaal voor onszelf, een lekkere wedstrijd met een minder resultaat. Het belangrijkste is dat we goed hebben gevoetbald en de hele wedstrijd positief zijn gebleven. Trots op jullie meiden!
    Volgende week hebben we rustweek, we hopen dat onze geblesseerden even kunnen opladen zodat we op 23 oktober thuis kunnen shinen tegen MVV ’69. We hopen jullie daar allemaal weer te zien. Fijne nazomer-zondag. Hoi hè!