• SV Gramsbergen heeft 4.000 euro ontvangen van Fonds Gehandicaptensport en de KNVB. De bijdrage is bedoeld als beloning voor de inzet die de vereniging toont om voetbal mogelijk te maken voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke handicap. VV Haaksbergen ontving dezelfde bijdrage voor G-voetbal.

SV Gramsbergen bieden G-voetbal al enige tijd aan. De inzet van de afgelopen jaren werd donderdagavond beloond tijdens een bijeenkomst in Erve Asito in Almelo. Uit handen van Gijs van Butselaar van Fonds Gehandicaptensport en KNVB-medewerker G-voetbal Wilco Huisman kregen beide verenigingen een cheque overhandigd van 4.000 euro. Samen met ING willen beide partijen G-voetbal in elke gemeente mogelijk maken.

• Nieuwe materialen

„Met deze startsubsidie kunnen de verenigingen de komende drie jaar onder andere inzetten op het versterken van het kader, de aanschaf van nieuwe materialen en het organiseren van diverse wervingsactiviteiten”, zei Huisman. „Beide verenigingen gaven aan dat vrijwilligers de cursus G-voetbaltrainer gaan volgen en er wordt nieuwe sportmaterialen aangeschaft voor de trainingsavond”.